• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: seadus lõpetab teabe varjamise

  Ööl vastu eilset Toompeal vastu võetud avaliku teabe seadus peab saama Eesti ühiskonnas jõuks, mille rakendamine suunab riigivõimu töö üldkasulikele radadele ja ennetab ametnike omavoli ning suvaotsuseid, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

  Seda seadust on taga nõudnud ja pikisilmi oodanud mitte üksnes ajakirjandus. Selgelt tagatud õigus saada informatsiooni avaliku võimu tegevusest hõlbustab ka meedia igapäevast tööd, kuid uue seaduse tähtsus seisab eelkõige iga kodaniku kaitsmises selle eest, et riik, omavalitsus või nende loodud organisatsioonid saaksid neid puudutava olulise informatsiooni sahtlipõhja peita.
  Seaduse vastuvõtmisele eelnenud mitmeaastane debatt tõi esile olulisi kahtlusi ja valikuid. Näiteks üritasid avalikustamise vastased kasutada ära kõhklust, kas säärane seadus ei loo häirivat tagaust inimeste eraelu puudutavate delikaatsete isikuandmete juurde.
  Tegelikkuses kaitstakse neid andmeid pärast avaliku teabe seaduse jõustumist sama tugevalt kui varem. Õige oli ka riigikogu otsus jätta inimeste enda teada nende poolt aastas makstava tulumaksu suurus, leiab Postimees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.