• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud intressilanguse ootel

  Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva positiivses meeleolus, sest üha rohkem oli kuulda spekulatsioone, nagu võiks Föderaalreserv intresse alandada isegi juba tänasel vabaturukomitee istungil.
  Kui kohesesse intressilangusse suhtuti siiski veidi ettevaatlikult, siis selles oldi praktiliselt kindlad, et Föderaalreserv võtab seisukoha, et inflatsioonioht on asendunud majanduse liigse jahtumise ohuga. Heade uudiste ootus toetas eile eelkõige intressimäärade suhtes tundlikke finants- ja tehnoloogiasektori aktsiaid. Kõrged intressimäärad on osaliselt süüdi tehnoloogiaettevõtete kasumite vähenemises, mis on ka nende ettevõtete aktsiaid viimased kuud pideva müügisurve all hoidnud. Tehnoloogiasektori päeva alguse kosumist pidasid analüütikud siiski suhteliselt ettevaatlikuks.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli tund pärast kauplemise algust kerkinud 1,77 protsenti 10 619,25 punktile ning Nasdaqi üldindeks liikus 1,45 protsendiga plusspoolel 2691,67 punktil.
  Stockholmi börsil kujunes eile oodatult suurimaks langejaks Telia aktsia, mille kukkumine oli seotud ettevõtte ilmajäämisega kolmanda põlvkonna mobiilside litsentsist koduturul Rootsis. Mõneti tuli üllatusena, et Telia langus püsis päeva lõpupoole vaid veidi enam kui 10 protsendi tasemel, sest kolmanda põlvkonna litsentse peetakse operaatorite arengu seisukohalt eluliselt tähtsaks.
  Helsingi börsil kaubeldi eile suhteliselt ettevaatlikult ning püsiti reedeste tasemete lähedal, sest investorid ei soovinud enne tänast USA Föderaalreservi istungit olulisemaid otsuseid vastu võtta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Apple'i piirangud kukutavad sotsiaalmeedia aktsiaid
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.