ABBA fännidele kohustuslik

Olari Koppel 13. juuli 2001, 00:00

Kui vana on Eesti keskmine keskastme- või tippjuht? 30?45aastane. Mis ansambli muusika ilmestas nende noorusaega 15?25 aastat tagasi. Väga sageli ABBA.

Eelmainitud sihtgrupp peab ka kõige rohkem tööasjus reisima ning puhkustki armastavad nad veeta välismaal. Näiteks Londonis. Sel juhul on üks õhtu sisustatud, sest ükski korralik ABBA-sõber ei jäta Suurbritannia pealinna külastades vaatamata viimaste hooaegade üht tippmuusikali ?Mamma Mia?.

Londoni ajalehti sirvides võib jääda petlik mulje, et pileteid menuetendusele ei ole ega tule. Kuid pileteid on, ka Soho linnajaos Old Comptoni tänaval Prince Edwardi teatri kassas, kui õigesti küsida. Kes küsida ei viitsi ja oma raha peale kuri, saab pileti ja hea koha ka viis minutit enne etendust teatri ees kisavalt spekulandilt, makstes selle eest ligi 70 naela (1750 krooni).

Kaks ja pool tundi vältava etenduse ajal kõlab 22 ABBA tuntumat hitti, mille seob tervikuks kahe noore inimese pulmaeelseid üleelamisi kajastav libreto. ABBA lauludele omaseid ülibanaalseid sõnu on etenduse sisu huvides veidi kohendatud, sisuliselt on tegemist laulude teatraliseeritud ettekandega. Kostüümide puhul on kerge huumoriga kasutatud Rootsi bändi omaaegse lavariietuse elemente.

Hilisnooruses või keskeas publik elab etendusele kogu raha eest kaasa. Lõpu eel boonuslaulu kohta täitva ?Waterloo? ajal ähvardavad teatri rõdud tantsiva rahva all alumistele kaela sadada ? siis vaimustub ka see osa publikust, kellele ABBA oli lihtsalt üks paljudest muusikamaailmas ilma teinud ansamblitest.

muusikal ?Mamma Mia?
Prince Edward Theatre, Old Compton Street, London
Lisainfo http://www.mamma-mia.com , piletite broneerimine http://www.ticketmaster.co.uk või tel (+44) 20 7447 5400

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing