Kohvimasina hind sõltub disainist

Margus Sanglepp 10. august 2001, 00:00

Esmapilgul võib kohvimasina ostmine tunduda lihtne, ent arvestades seda, et kauplustes on saadaval ligikaudu sadakond erinevat mudelit, tuleb siiski eelnevalt läbi mõelda, kui tihti ja millistes tingimustes masinat kavatsetakse kasutada. Seejärel tuleks selgitada, millise tootja pakutu on usaldusväärseim, sest lisaks mudelite laiale valikule on väga erinev ka masinate kvaliteet. Pole haruldane, kui mõni odavama hinnaklassi kohvikeetja ei kestagi garantiiajast kauem.

Inimesel, kes kohvimasinat kasutab harva või peamiselt siis, kui on oodata külalisi, pole mõtet soetada 300?600 kroonist kallimat mudelit. Sellise masina lisafunktsioonid on tagasihoidlikud, kuid vastavad vähenõudliku kasutaja ootustele.

Kes aga kohvita päevagi elada ei saa ja hommikusi minuteid kalliks peab ning kellel perekonnaliikmed erinevatel aegadel kodust lahkuvad, sel tuleks mõelda suurematele kulutustele ja osta kohvimasin, mis kätkeb endas taimerit, termokaitset ning termoskannu. Taoliste mudelite hinnad algavad ca 1000 kroonist.

Veelgi suurem investeering tuleb teha neil, kes tahavad osta spetsiaalselt disainitud kohvimasinat või harrastavad eriti kange kohvi joomist, valmistades espressot või cappuccino?t. Sellistele nõudmistele vastavad masinad maksavad 3000?5000 krooni.

Võimalik on osta veel kahe kannuga hübriidmasinaid, kus lisaks kohvile saab valmistada ka teed või lihtsalt kuuma vett.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing