Regio jätkab uues Soome börsifirmas

Väinu Rozental 03. oktoober 2001, 00:00

Jagomägi sõnul oli Done kui suurfirma sees raske ühisosa leida: üks pool tegeles infotehnoloogiliste lahenduste pakkumisega peamiselt logistika vallas ja teine pool mobiilside vallas.

?Reach-U eesmärk on aidata inimestel jõuda neile vajalikku kohta ja saada kätte neile vajalikku infot ning inimesi,? selgitas Jagomägi, kes ühtlasi on ka Reach-U Solutionsi positsioneerimise valdkonna juht.

?Oleme nüüd väiksem ja hoomatavam tükk,? nägi Jagomägi jagunemises emotsionaalset kasu. ?Mulle meeldib küll 150 töötajaga firmas rohkem töötada kui 1200 töötajaga firmas,? märkis ta.

Soome börsifirma Done jagunes esmaspäeval kaheks börsifirmaks ? Done Solutionsiks ja Mgine Holdinguks (ümber nimetamisel Reach-U Holdinguks), kuhu kuulub Reach-U Solutions, mille all omakorda tegutseb Regio. Reach-U 150 inimesest töötab Eestis 50.

Kõik Done aktsia omanikud said ühe Done Solutionsi aktsia nominaalväärtusega 0,3 eurot ja ühe Mgine Holdingu aktsia nominaalväärtusega 0,03 eurot. Done aktsia reedene sulgemishind oli 0,63 eurot. Esimese börsipäeva lõpus ? esmaspäeval ? maksis Done Solutionsi aktsia 0,59 eurot ja Mgine Holdingu aktsia 0,11 eurot.

?Uute firmade aktsiate kurssidest saab tõsisemalt rääkida novembris, kui esitame börsile kolmanda kvartali aruande,? ütles Jagomägi.

Hansabank Marketsi aktsiate kauplemise juht Mattias Mustonen ütles, et ilmselt oli Done kui Helsingi börsil suhteliselt väikese tegija strateegia kaheks jagunemisel fokuseerida kindlad tegevussuunad. ?Kuna IT-sektor pole praegu eriti populaarne, siis võtab aega, enne kui saame öelda, kas üldse ja kui suur huvi investoritel uute börsifirmade vastu on,? sõnas Mustonen.

Regio ühines Donega eelmise aasta septembri lõpus. Regio ligi 20 praegusest ja endisest töötajast omanikku said kokku 789 285 Done aktsiat ehk umbes 3,5 protsenti ettevõtte aktsiatest väärtuses 59 miljonit krooni. Kui arvestada, et ühinemise ajal maksis Done aktsia 4,3 eurot, siis on aktsia aastaga kaotanud oma väärtust ligi seitse korda. Sama suurusjärgu võrra on kukkunud ka mitme teise tuntud IT- ja telekommunikatsioonifirma aktsiad.

Jagomägi sõnul jõudis Regio ühineda Donega veel õigel ajal. ?Nii kõrget hinda, kui meie saime, annab IT-sektori praeguse madalseisu tõttu veel kaua oodata,? rääkis Jagomägi.

Kaks nädalat tagasi lülitas Ericsson oma globaalsesse müügivõrku Regios välja töötatud mobiiltelefonide positsioneerimise tarkvara.

?Ägame Ericssoni võrgu kaudu tulevate kontaktide rohkuse all,? ütles Jagomägi. ?Õpime, kuidas sorteerida välja tõsiseid huvilisi.?

Regios välja töötatud tarkvara konkureerib praegu neljal Euroopa ja Aasia mobiilside operaatorite korraldatud konkursil. ?Meie järgmise aasta käive ja kasum sõltuvad konkursside tulemustest,? ütles Jagomägi ja lisas, et iga konkursi võit annaks tellimusi vahemikus 50 000?500 000 eurot.

Regio eelmise aasta käive oli 23 miljonit krooni ja kasum 1,9 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing