Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Raudtee kaubaveomaht tõusis novembris 34%

  Novembrikuu kaubaveomaht Eesti Raudteel oli esialgsetel andmetel 3,5 miljonit tonni, mis on läinud aasta novembrist ligi 34% parem tulemus.

  Tänavu on Eesti Raudteel veetud kokku 38,47 tonni kaupu, mis ületab möödunud aasta näitajat 9,2% võrra.
  Ligi 0,9 miljoni tonni suurusele veomahukasvule novembris aitas kaasa mahtude suurenemine peaaegu kõigi suuremate kaubaveogruppide lõikes. Naftasaaduste vedu suurenes 33% kokku 2,3 miljoni tonnini; põlevkivi veomaht suurenes 27% 355 tuhande tonnini: teravilja vedu kasvas 7,5 korda ulatudes 222 tuhande tonnini; kivisütt veeti 36% enam ehk 131 tuhat tonni ning puiduveod ulatusid 83 tuhande tonnini, näidates 38%-list paranemist. Ainsa kaubagrupina jäi eelmise aastaga võrreldes väiksemaks väetiste vedu, vähenedes 21,5% 180 tuhande tonnini.
  Eesti Raudtee veomahuks novembris kujunes 2,9 miljonit tonni, tulemus oli eelmisest aastast ligi 56% parem; samas vähenesid kaubaveo-operaator LinkOili veod 17% võrra 660 tuhande tonnini.
  Käesoleva aasta 11 kuuga on Eesti Raudteel veetud kokku 38,47 miljonit tonni kaupu, mis ületab eelmise aasta tulemust 3,2 miljoni tonni ehk 9,2%ga. Eesti Raudtee enda veomaht ulatub kokku 29,7 miljoni tonnini, suurenedes aastaga 13,3% ja LinkOili veomaht ulatub 8,8 miljoni tonnini, vähenedes aastaga 2,6%.
  11 kuuga on naftasaadusi kokku veetud 27 miljonit tonni, mis näitab 15,4% suurust tõusu eelmise aasta võrdluses. Peamiselt tuleneb veomahtude kasv tumedate naftasaaduste mahtude arvelt. Põlevkivi veomaht vähenes aastaga 1,7 miljoni tonni võrra, ulatudes 3 miljoni tonnini. Väetiste mahud on kasvanud 26% võrra 2,5 miljoni tonnini, 10kordselt on tõusnud teravilja veomaht 1,5 miljoni tonnini. Kivisöe 1,1 miljoni tonnine veomaht jääb möödunud aastale 6%-ga alla.
  Transiitveod moodustasid koguveost 84,4%, kohalikud veod 9%, import 5,4% ja eksport 1,2%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.