Rekordite tegemisele järgnes kasumivõtt

Romet Kreek 28. jaanuar 2004, 00:00

USA aktsiaturg andis esmaspäevaste värskete rekordite järel teisipäeval börsipäeva alguses kasumivõtu näol osa võitudest käest. Eile kella 18ks olid peamised indeksid langenud 0,2 kuni 0,5 protsenti.

Esmaspäeval sulgus Dow Jonesi tööstuskeskmine 31 kuu kõrgtasemel. Indeks tõusis 1,3 protsenti, 10 703 punktile. Nasdaq tõusis 1,4 protsenti, 2154 punktile, mis oli indeksile 2,5 aasta kõrgtase. S&P 500 indeks tõusis 1,2 protsenti, 1155 punktile, mis tähendas indeksile värsket 22 kuu kõrgtaset.

?Uus raha jätkab turule tulekut, ostuprogrammid keskenduvad päeva teisele poolele,? kommenteeris esmaspäevast börsipäeva Thomas Weisel Partnersi aktsiakauplemise juht Tim Heekin. ?Ralli tõstis mitmed indeksid uutesse kõrgustesse. Ma ütleksin, et me näeme kõrgemaid tasemeid seni, kuni uus raha jätkab turule tulekut ning kui ei tule suuremaid negatiivseid üllatusi kvartalitulemuste või makronäitajate osas.?

Eile avaldati USA tarbijausaldusnäitaja, mis oli ainus sel päeval avaldatud makronäitaja. Tarbijausaldusnäitaja küll tõusis, kuid jäi allapoole analüütikute ootusi.

Eile avaldas Xerox ühena paljudest firmadest IV kvartali tulemused. Firma kasum tegi mullusega võrreldes läbi järsu hüppe. Kui aasta tagasi teenis firma 19 mln dollarilise kasumi, siis nüüd sai firma 222 mln dollarilise puhaskasumi. Kasum aktsia kohta kasvas ühelt sendilt 22 sendile. Xeroxi enda kasumiprognoos oli 13 ja 16 sendi vahemikus aktsia kohta, analüütikud ootasid firmalt 15sendist kasumit. Firma käive kasvas 0,9 protsenti, 4,29 mld dollarile.

Xeroxi aktsia tõusis eile kella 18ks 7,1%, 14,94 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing