Eesti Energia leiutas igiliikuri

Raimo Ülavere 12. märts 2004, 00:00

Eilses Postimehes kinnitab Eesti Energia finantsjuht Sandor Liive, et kui nüüd saaks 15protsendilise hinnatõusu kinnitatud, hakkaks edaspidi elektrienergia hind tõusma vaid inflatsiooniga samas tempos.

Kui Liive ütlus teoks peaks saama, on Eesti Energia leiutanud juba sajandeid leidurite unistusteks oleva Perpetum Mobile ehk igiliikuri. Tõsi, igavesti ei hakkaks siis liikuma mitte mingi masin, vaid elektri hind.

Elektri hinna tõus mõjutab olulises osas inflatsiooni ehk üldist hinnatõusu. Seega toob Eesti Energia tulevikus enda poolt kaudselt kergitatud hinda ehk inflatsiooni põhjenduseks, et omakorda uuesti elektri hinda tõsta.

Eesti Energia leidurite fantaasia hinnatõuse põhjendades liigub kiiremini kui elektron juhtmes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing