Vaikus enne intressiotsust

Alvar Jõgeva 10. august 2004, 00:00

USA börsidel algas eilne päev tõusuga. Juba hommikul olid indeksifutuurid plussis, mis eeldas positiivset starti. Paljud turuosalised siiski suuri panuseid ei tee, kuna täna õhtul otsustatakse intresside saatus, mis on turgude jaoks väga oluline.

Laiapõhjaline S&P 500 indeks on käesoleva aasta tipust langenud 8,1 protsenti, Dow tööstuskeskmine on kukkunud 8,6 protsenti. ?10protsendilist või suuremat kukkumist turu tipust käistletakse korrektsioonina,? ütles tehnilise analüüsi spetsialist Bradley Wallick. ?S&P 500 indeks võib kergesti kukkuda alla 1000 punkti, mis on konservatiivne siht,? lisas Bradley.

Kuigi turg on langustrendis, ootan kiiret põrget, kuid see võib saabuda ka madalamalt tasemelt. Samas tehniline analüüs parasjagu hästi ei tööta, kuna tulemas on oluline uudis intresside kohta.

USA börsidel oli eile kauplemine rahulik, sest paljud investorid eelistavad otsuseid teha peale täna õhtul toimuvat keskpanga istungit. Turud ootavad baasintressi tõstmist USA keskpanga poolt 0,25 protsendi võrra 1,50 protsendini. Juhul kui tegelik otsus on ootusest erinev, kaasneb sellega tugev liikumine turgudel. Väga olulised on ka keskpanga vihjed edaspidiste arengute kohta.

Maailma suuruselt teine personaalarvutite tootja Hewlett-Packard teatas, et ostab 163 miljoni Inglise naela eest Inglise infoteenuste pakkuja Synstari. Tehinguga lisab Hewlett Packard 1500 klienti. Aktsia hinda tehing ei mõjutanud, Hewlett-Packardi aktsia oli kell 17.00 reedesel sulgemistasemel.

Kell 17 olid kolm tähtsamat indeksit 0,1 protsenti plussis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing