Riigieelarvesse vaid üks kulurida

Raimo Ülavere 24. september 2004, 00:00

Mina ei tea, kas tuleva aasta riigi eelarve on töötava inimese eelarve, nagu väidavad peaminister Juhan Parts ja rahandusminister Taavi Veskimägi, või hoopis töörahvast nööriv, nagu kinnitab opositsioon. Riigikokku saadetud eelarve-eelnõu ehk nn kollane raamat on tõeliselt kollane ka ajakirjanduse termineid kasutades. Sestap ettevaatust, rahvaasemikud, ühtegi numbrit seal ei tasu tõena võtta!

Üritasime raamatu abil kontrollida, kas ministrite jutt kulude ohjamisest vastab tõele. Saime vastuseks, et ei tea. Ametnike palgakasvu numbrit kolmest ministeeriumist üle kontrollides selgus, et üheski neist ei läinud numbrid kokku kollases raamatus esitatuga. Põllumajandusministeeriumist teatati lisaks, et pole probleemi ? valitsus saab ka pärast Riigikogu heakskiitu tõsta raha eelarves näiteks majandamiskulude realt palgakulude reale. Ehk siis tasukski edaspidi teha eelarvesse vaid üks kulurida, üks number ja taha kirjutada: jagamise otsustab tark valitsus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing