• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arkaadia astus haldushiidude kannale

  Arkaadia Kapitalile kuuluv Arkaadia Halduse AS ühendas endaga suvel ostetud Uus Maa Kinnisvarahalduse ja FKSM Halduse osaühingu. Ettevõtete müüjad leppisid ostjaga kokku, et hoiavad tehingute hinna saladuses, samas lisas kumbki Arkaadia aastakäibesse seitse miljonit krooni.
  ?Plaan on kliendibaasi veelgi suurendada,? kommenteeris Arkaadia Halduse juhatuse liige Alo Rauk ettevõtte kavasid. ?Väikesi tegijaid on endiselt palju ja ei saa välistada, et veelgi mõne ettevõtte ostame, kui tuleb soodne pakkunine.? Esialgu keskendub Arkaadia korteriühistute püüdmisele.
  Uus Maa Kinnisvaragrupi üks omanikke Ville Jehe ütles, et ei näinud haldusteenuses nii palju sünergiat, kui seda oli vahendamises ja hindamises. Seetõttu otsustas Jehe koos firma teise omaniku Urmas Lauriga haldusteenuse strateegilise partneri hoolde usaldada.
  Kuna koostöö Arkaadia Haldusega sujus, kahe eri brändi hoidmine polnud otstarbekas ning Arkaadia huvi Uus Maa Kinnisvarahalduse ostmise vastu süvenes, ettevõte müüdigi, selgitas Jehe.
  YIT Ehituse haldusjuhi Aare Udrase sõnul müüdi FKSM Haldus Arkaadia Kapitalile soovist keskenduda oma põhitegevusele. Kinnisvaravaldkonnas on YIT Ehitusele selleks projektiarendus.
  Kolme haldusfirma ühendamisel tekib läbilöögivõimeline kinnisvarahalduse ettevõte, kommenteeris Udras. ?Kindlasti ettevõte, kelle kompetentsis ei saa kahelda,? lisas ta. ?Loodame, et selline konsolideerumine korrastab kinnisvarahalduse turgu, tõrjudes turult välja ebakompetentsed ning seadusi mittejärgivad ettevõtjad.?
  Keda väljatõrjumine ähvardab, Udras ei täpsustanud. Küll prognoosis ta äsjasest haldusettevõtete koondumisest, haldusturu eelnevast pikaajalisest madalseisust ning tööjõu püsivast kallinemisest tulenevat haldusteenuste hinna tõusu.
  ?Ootan eelkõige muutusi firmades, mis ostsid haldusteenuste lepinguid hulgi kohalikelt omavalitsustelt,? ütles Ville Jehe.
  Brem Kinnisvarahoolduse juht Vello Mäesepp sõnas, et sel kevadel kaalus ka Brem korraks FKSM Halduse ostu, kuid loobus. ?Tekib üks suur tugev firma, kellest tuleb täitsa arvestatav konkurent,? kommenteeris Mäesepp.
  Mäesepp ja Minu Vara juht Priit Sipelgas rääkisid, et nad suurt turuosade ümberjagamist ja hindade muutmist ei usu. ?Oma hindadega solgivad turgu pigem väikesed ettevõtted,? lausus Mäesepp.
  ?Ostetud firmad olid suhteliselt väikesed,? ütles Sipelgas. ?Kui kaks suuremat ühineks, näiteks Minu Vara Bremiga, siis võiks turule mingi mõju olla.?
  Arco Vara Halduse juht Rainer Ilves avaldas arvamust, et haldusettevõtted spetsialiseeruvad ja turgu jätkub kõigile. Nii orienteeruvad haldusettevõtted üha rohkem kas elamute või äri- ja tootmishoonete haldamisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Majandus kasvas kolmandas kvartalis 8,6%
Eesti majandus kasvas kolmandas kvartalis aastaga 8,6%. Kiire kasv jätkus hoolimata möödunud aastal samal ajal juba hoo sisse saanud majanduse baasist, kuid jäi alla analüütikute ootustele, kes olid prognoosinud kolmandaks kvartaliks isegi kahekohalist tõusunumbrit.
Eesti majandus kasvas kolmandas kvartalis aastaga 8,6%. Kiire kasv jätkus hoolimata möödunud aastal samal ajal juba hoo sisse saanud majanduse baasist, kuid jäi alla analüütikute ootustele, kes olid prognoosinud kolmandaks kvartaliks isegi kahekohalist tõusunumbrit.
Raadiohommikus: anname 10 000 eurot ühe väärt idee eest
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.