Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arkaadia astus haldushiidude kannale

  Arkaadia Kapitalile kuuluv Arkaadia Halduse AS ühendas endaga suvel ostetud Uus Maa Kinnisvarahalduse ja FKSM Halduse osaühingu. Ettevõtete müüjad leppisid ostjaga kokku, et hoiavad tehingute hinna saladuses, samas lisas kumbki Arkaadia aastakäibesse seitse miljonit krooni.
  ?Plaan on kliendibaasi veelgi suurendada,? kommenteeris Arkaadia Halduse juhatuse liige Alo Rauk ettevõtte kavasid. ?Väikesi tegijaid on endiselt palju ja ei saa välistada, et veelgi mõne ettevõtte ostame, kui tuleb soodne pakkunine.? Esialgu keskendub Arkaadia korteriühistute püüdmisele.
  Uus Maa Kinnisvaragrupi üks omanikke Ville Jehe ütles, et ei näinud haldusteenuses nii palju sünergiat, kui seda oli vahendamises ja hindamises. Seetõttu otsustas Jehe koos firma teise omaniku Urmas Lauriga haldusteenuse strateegilise partneri hoolde usaldada.
  Kuna koostöö Arkaadia Haldusega sujus, kahe eri brändi hoidmine polnud otstarbekas ning Arkaadia huvi Uus Maa Kinnisvarahalduse ostmise vastu süvenes, ettevõte müüdigi, selgitas Jehe.
  YIT Ehituse haldusjuhi Aare Udrase sõnul müüdi FKSM Haldus Arkaadia Kapitalile soovist keskenduda oma põhitegevusele. Kinnisvaravaldkonnas on YIT Ehitusele selleks projektiarendus.
  Kolme haldusfirma ühendamisel tekib läbilöögivõimeline kinnisvarahalduse ettevõte, kommenteeris Udras. ?Kindlasti ettevõte, kelle kompetentsis ei saa kahelda,? lisas ta. ?Loodame, et selline konsolideerumine korrastab kinnisvarahalduse turgu, tõrjudes turult välja ebakompetentsed ning seadusi mittejärgivad ettevõtjad.?
  Keda väljatõrjumine ähvardab, Udras ei täpsustanud. Küll prognoosis ta äsjasest haldusettevõtete koondumisest, haldusturu eelnevast pikaajalisest madalseisust ning tööjõu püsivast kallinemisest tulenevat haldusteenuste hinna tõusu.
  ?Ootan eelkõige muutusi firmades, mis ostsid haldusteenuste lepinguid hulgi kohalikelt omavalitsustelt,? ütles Ville Jehe.
  Brem Kinnisvarahoolduse juht Vello Mäesepp sõnas, et sel kevadel kaalus ka Brem korraks FKSM Halduse ostu, kuid loobus. ?Tekib üks suur tugev firma, kellest tuleb täitsa arvestatav konkurent,? kommenteeris Mäesepp.
  Mäesepp ja Minu Vara juht Priit Sipelgas rääkisid, et nad suurt turuosade ümberjagamist ja hindade muutmist ei usu. ?Oma hindadega solgivad turgu pigem väikesed ettevõtted,? lausus Mäesepp.
  ?Ostetud firmad olid suhteliselt väikesed,? ütles Sipelgas. ?Kui kaks suuremat ühineks, näiteks Minu Vara Bremiga, siis võiks turule mingi mõju olla.?
  Arco Vara Halduse juht Rainer Ilves avaldas arvamust, et haldusettevõtted spetsialiseeruvad ja turgu jätkub kõigile. Nii orienteeruvad haldusettevõtted üha rohkem kas elamute või äri- ja tootmishoonete haldamisele.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Venemaa töötlemata puidu eksport kukkus 70%
Venemaa ümarpuidu eksport kukkus eelmisel aastal umbes 70% võrra, 3,5–3,8 miljoni kuupmeetrini, kirjutas Venemaa väljaanne Kommersant.
Venemaa ümarpuidu eksport kukkus eelmisel aastal umbes 70% võrra, 3,5–3,8 miljoni kuupmeetrini, kirjutas Venemaa väljaanne Kommersant.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.