Aili Sandre • 12. detsember 2005 kell 22:00

Ega häbi tükki küljest võta

Omadele raha jagamisega jäi meediale vahele järjekordne Rahvaliidu kõrge ametnik ? regionaalminister Jaan Õunapuu jagas konkursita laiali lisaeelarvest väljakaubeldud kaks ja pool miljonit krooni ?kodanikuühiskonna arendamiseks?. ­Sellest pool miljonit läks ministri erakonnakaaslasest nõuniku Merike Metstakiga seotud ühendusele. Raha anti Metstaki sõnul ühendustele, kelle abil saab paremini ellu viia kodanikuühiskonna arengut toetavaid tegevusi.

Et siis korruptsioon on selline tegevus?! Ons Rahvaliidul selline omamoodi arusaam kodanikuühiskonnast, mille üks põhimõte on omadele raha jagamine? Üldsegi mitte, kodanikuühiskonnaga pole siin pistmist midagi. Lihtsalt ollakse parasjagu pumba juures ja antakse tuld. Meedia küll haugub, aga ta ju ei hammusta. Need, kes hammustama peaksid, on paraku hambutud. Ja Rahvaliit muudkui pumpabki. Ega häbi tükki küljest võta.

Hetkel kuum