Niguliste kirik ehitati 1984

Enn Tosso 13. jaanuar 2006, 00:00

Ajaloolased arvavad küll, et Niguliste kiriku rajasid 1230. aasta paiku Saksa kaupmehed, aga selline seisukoht ei sobi kokku uuemate tuultega Eesti kinnisvaraturul.

Nüüd ei peeta enam tähtsaks maja ehitusaastat, vaid oluline on see, millal pandi uus katus ja uued aknad. See tärmin märgitaksegi maja ehitusaastaks. Näiteks Paide tänaval pakutakse renoveeritud eestiaegse maja ehitusajaks 2006. Selliseid näiteid leiab veelgi.

Tõepoolest, peale on ehitatud lisakorrus ja maja tervikuna remonditud. Ent kas sellest piisab, et muuta kohe ehitusaastat? Ilmselt piisab. On ju vaja häbeneda hoone ajaloolist tausta. Uus on hea ja vana paha. Nii et ärge tulge mulle rääkima Niguliste kirikust kui keskaegse ehituskunsti pärlist. Tegemist on nõukogudeaegse ehitisega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing