Rüütli Ärikeskus müüdi Venemaaga seotud firmale

Liis Kängsepp 18. mai 2006, 00:00

ASi Rüütli Ärikeskus aktsiad liikusid 25,1 miljoni krooni eest 12. mail OÜ-le Someri Trade, mille omanikuks on äriregistris märgitud Belizel registreeritud ettevõte Reni Overseas Ltd.

Someri Trade'i juhatuse liikme Raivo Eriku sõnul oli tegemist tavalise müügitehinguga. "Põhjus oli lihtne - Rüütli Ärikeskusele kuulub hoonestusõigus Pärnus maatükile, kus ärikeskus peal on," sõnas Erik. "Meie soov oli omandada hoone või kinnistu, kust saaks stabiilselt garanteeritud tulu."

Kuidas osapooled üksteist leidsid, seda Erik enam ei mäleta. "Olime juba pikka aega otsinud investeerimisobjekte, ilmselt tuli info maakleri kaudu."

Erik kinnitas, et ärikeskuses jääb kõik vanaviisi ja omanikevahetus mingeid muutusi rentnikele kaasa ei too, investeerida nad objekti ei kavatse. "Sinna pole võimalik midagi juurde planeerida või täiendavaid kulutusi teha," sõnas Erik.

Mis inimesed Someri Trade'i taga tegelikult seisavad, Erik öelda ei tahtnud. "Erinevad isikud. Kuna osa on mitteresidendid, siis otsustasime asju ajada läbi Belize firma," sõnas Erik, kinnitades, et omanikeks ei ole varem Rüütli Ärikeskusega seotud olnud inimesed. "100% võin öelda, et polnud mingit kantimist. Siin pole mingit kavalust ega intriigi."

Eriku sõnul on 90% Someri Trade'i käibest seotud Venemaaga, kus firmal on kolm tütarettevõtet, millest suurim on Peterburis asuv plastitootmistehas. Ettevõtte 2004. aasta käive oli ilma tütarettevõteteta 24 miljonit krooni. Konsolideeritult ulatus grupi käive 140 miljoni kroonini. Kasumit teenis ettevõte 9000 krooni.

Rüütli Ärikeskuses tegutseva OÜ Terve Pere Apteegi Lõwi apteegi juhataja Kärt Kambla ei teadnud keskuse omanikevahetusest midagi. "Ausalt öeldes ma teie käest praegu kuulen, et omanikud on vahetunud," ütles Kambla. "Meil pole mingit muutust sellest olnud ja igapäevased töötajad ei tea sellest midagi."

Rüütli Ärikeskuse endisi omanikke Jüri Poltanit ja Margus Kangurit eile tabada ei õnnestunud, kuna mehed viibisid välismaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing