Kõrghooaja algus tõi Ordile sülearvutimüügi rekordi

Enn Heinsoo 07. september 2006, 00:00

ASi Ordi tegevjuhi Ülle Kivirähu arvates oli rekordiline sülearvutimüük otseses seoses kasvava turuga. "Arvutiturg alustas tugevat kasvu kuu varem kui tavaliselt. Suurem kasv läks erasektori arvele, kuid tõusu oli märgata ka äriklientide osas," lisas ta.

"Hüppeliselt kasvas õppurite osakaal. Ordi sülearvutitest on nõutuimad keskmise hinnaklassi kiired Centrino-tehnoloogial põhinevad arvutid. Septembris ootame kasvu nii süle- kui ka lauaarvutite müügis. Augustit peame hüppe hoovõtupakuks," kirjeldas Kivirähk klientuuri eelistusi ning firma tulevikuootusi.

Kogu august oli ka ML Arvutite jaoks tugev müügikuu. ML Arvutite müügijuhi Mart Sepa tähelepanekute järgi ergastus augusti teises pooles oluliselt just kodukasutajate nõudlus, mis tõstis nende tootmisvõimsused maksimumini. "Traditsiooniliselt olid augustis arvestatavateks klientideks ka koolid, kes enne septembrit arvutiklasse sisustasid. Võrreldes eelmise aasta augustiga kasvas kõige enam just sülearvutite müük. Tugev kodukasutajate nõudlus jätkub eeldatavasti ka septembris," rääkis Sepp oma tähelepanekutest ja nägemustest.

Ka Desknote Eesti müügijuhi Janno Tui hinnangul mõjutasid augusti tootmist - nagu igal aastal - kooli algus, puhkusehooaja lõppemine ja ärihooaja elavnemine. "Enimtoodetud mudeliteks osutusid augustis 15 900 krooni maksev Inteli Dual Core-protsessoriga masin ning kooliõpilasele igati taskukohane ja piisava võimsusega mudel, mille esimese konfiguratsiooni hind algab 9990 kroonist," tõi Tui välja populaarseimad mudelid.

Gennet Lab ASi müügijuhi Urmas Kungla kinnitusel oli enamik müüdud lauaarvutitest kahetuumaliste protsessoritega, koos tarkvaraga ning valitud Windows Vista ootuses. "Arvestatav hulk müügist oli kõrgkoolide arvutiklassitäiendused. Kusjuures ka sülearvutite valikus oli enamik kahetuumaliste protsessoritega," lisas Kungla klientide eelistuste kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing