ÄP 5 aastat tagasi: Riigikohus saatis Malle Eenmaa vangi

ÄP 19. oktoober 2006, 00:00

Kolm aastat tagasi pankrotistunud Maapanga endine juht Malle Eenmaa läheb riigikohtu eilse otsusega 1,5 aastaks poolkinnisesse vanglasse, kuid ei pea maksma kümneid miljoneid kroone, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Riigikohus otsustas jätta Eenmaalt välja mõistmata riigile tekitatud kahju 29,5 miljonit krooni, kahju mõistetakse välja tsiviilkohtumenetluse korras. Samuti võttis riigikohus Eenmaalt kolmeks aastaks õiguse töötada juhtival ametikohal.

Eenmaa läheb vangi süüdistatuna korruptsioonis. Riigikohtunikud põhjendasid vangi mõistmist Eenmaa korruptiivses teos viis aastat tagasi, kui Eenmaa kandis Ameerika viljaabi fondi raha Maapanga omakapitali koosseisu, päästes nõnda panga pankrotist.

Hetkeseis: Malle Eenmaa vabanes vangist hea käitumise eest enne tähtaega. Maapanga kaks pankrotihaldurit teenisid aga kumbki pankrotipesast rekordilise töötasu, üle 23 miljoni krooni. Kas pole nagu paljuvõitu? Mis muud kui JOKK-halduritasu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing