Makaron on surnud, elagu makaron!

Heidi Vihma 20. oktoober 2006, 00:00

Lõtvade valgete pudimakaronide aeg on lõplikult möödas, poelettidele ilmub järjest ilusama kujuga pastasid. Mitte-ametlike riiulivaatluste järgi armastatakse meil kõige rohkem spagette, spiraale ehk fusilli'sid, ja sulgi ehk penne'sid. Juba on ilmunud ka eri laiuses linte ja lindipesasid, teokarbikrõnkse, äärega krõnkse, lühikesi ja pikemaid kõverikke, paelu, radiaatoreid.

Vahvaks leiuks on toredad Garofalo kaubamärgiga pastatooted, mida lisaks gurmeepoodidele müüakse ka mõnes suures ketipoes. Garofalo on paarisaja-aastase ajalooga traditsiooniline Lõuna-Itaalia pastatootja, kelle toodangut hindavad kõrgelt ka itaallased ise. Palun väga: poolemeetrised pulgad candele, pikad ja laiad lindid pappardelle, kitsad sakilise servaga plaadid mafalde, tagliatelli, calamarata, radiatori ja veel ja veel.

Põnevakujulisi pastatooteid on ka teistelt Itaalia tootjatelt, osa neist juba maitsestatud: on safranipastat, on seepiatindiga mustaks värvitud pastat, spinatipastat, lõhega maitsestatud pastat, basiilikupastat. Itaallastel käivad kindla kujuga pasta juurde omad kindlad kastmed - õrnemate juurde mahedamad, sakilisemate juurde tükilisemad ja suuremate juurde tugevamad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing