Mariliis Pinn • 10. november 2006 kell 6:54

Ene Ergma: pooled Eesti professorid on kasutud

Jõulise kõrghariduspoliitilise avalduse teinud riigikogu aseesimees Ene Ergma andis kolmapäeval üheselt mõista, et pooled professorid ei vääri teadlase nime.

Ergma kinnitusel tuleb tõsisemalt suhtuda professorite madalasse tasemesse. “On hästi teada, et pea pooled Eesti professorid produtseerivad teadust vaid iseendale. See tähendab – nad on nähtamatud, neid pole isegi ükski kord tsiteeritud,” lausus Ergma, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kas me peame suurendama riigi tellimust sotsiaalteaduste, ärinduse ja õigusteaduse aladele, mis on noorte esimesed õppimiseelistused, arvustas Ergma, muretsedes ka doktoriõppe väikese efektiivsuse pärast. “On arusaamatu, miks võtavad ülikoolid doktorantide juhendamist väga formaalselt,” sõnas ta. “Kuidas on võimalik, et 75 protsenti doktorantidest valib ise doktoritöö teema?”

Hetkel kuum