Kust on pärit Äripäeva väited?

01. oktoober 2007, 00:00

Kuna Äripäeva ajakirjanik ei küsinud 25. septembril ilmunud artikli "Lugtmeijer: torud toovad vanglaehitusele lisakulu" enamiku väidete kohta justiitsministeeriumi kommentaare ning jättis ühtlasi kasutamata ministeeriumi kommentaarid nendele küsimustele, mida ta esitas, on artiklis mitmeid valesid.

Esiteks, justiitsministeerium ei tea, kust pärineb Äripäeva ajakirjaniku väide, et ministeerium ei ole teadlik E.O.S.i plaanist täiendavaid torujuhtmeid ehitada. Ministeerium on nimetatud plaanist täiesti teadlik.

Teiseks, erinevalt artiklis väidetust ei ole E.O.S. kunagi justiitsministeeriumilt taotlenud nelja torujuhtme paigaldamist riigi kulul. E.O.S on ministeeriumile avaldanud üksnes soovi paigaldada üks olemasolev toru ümber riigi kulul. Seetõttu ei pea ligilähedaseltki paika artiklis esitatud hinnakalkulatsioonid.

Kolmandaks, Äripäeva ajakirjanik ei ole küsinud ministeeriumist kommentaari artiklis esitatud väidete kohta vangla asukoha ohtlikkusest ning jättis kasutamata ministeeriumi initsiatiivil saadetud selgituse. Justiitsministeeriumi veendumus vangla asukoha ohutusest põhineb päästeameti asjatundjate hinnangul. E.O.S.i infrastruktuur ei ohusta kinnipeetavate elu. Tulekahju või plahvatuse mõjude eest on kinnipeetavad kaitstud betoonmüüriga. Seega on nad kaitstud paremini kui Muuga aedlinna elanikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing