Kadrin Karner • 6. detsember 2007 kell 22:00

Konkurentsiamet: bussiäri arutamine ühiselt oleks kuritegu

"Juhul kui nad seal piletihindasid või majandustegevust arutasid, siis on see kindlasti taunitav. See oleks kriminaalkuritegu," ütles konkurentsiameti transpordi, ehituse, finantsteenuste, kultuuri ja hariduse ala juhataja Juhan Põldroos bussifirmade ühise filmiõhtu kohta.

Samas tõdes Põldroos, et kui oli tegemist ainult filmiõhtuga, nagu asjaosalised väidavad, ei ole konkurentsiametil mingit alust sekkuda sellelaadsesse tegevusse.

Küsimusele, kas bussifirmad võisid koosviibimisel palgateemadel arutada, vastas Põldroos, et tööjõuturule konkurentsiameti õigused ettevõtete üle ei laiene. "Ei ole võimalik midagi ette võtta," lausus Põldroos.

Eilne Äripäev kirjutas, et esmaspäeval kohtusid Aivo Pärna filmiõhtu raames Eesti suuremad bussifirmad ja seadsid atra ka tulevikuks, kartellikokkulepet osalejad eitasid.

"See oli lihtsalt ammu planeeritud kokkusaamine. Käisime siin ühel bussinäitusel ja vaatasime filmi. Seal saidki isikud kokku, aga mingeid teemasid ei arutatud," sõnas ASi GoBus endisest nõukogu esimehest peoperemees Pärn.

ASi ATKO Grupp ühe omaniku ja riigikogu liikme Arvo Sarapuu sõnul oli esindatud olid kõik kolm giganti: GoBus, ATKO Grupi bussiettevõtted ja ka Sebe ASiga seonduvad ettevõtted.

Hetkel kuum