Esmar Ehituse juht: see on poliitiline rünnak

Koit Brinkmann 29. jaanuar 2008, 00:00

Posti käest pistise võtmise kahtlustuse kohta aru pärides hiilis mees vastuse andmisest kõrvale. "Kus te selliseid väiteid kuulnud olete? Mina selliseid väiteid kuulnud pole! Küsige seda parem selle inimese käest, kes teile sellist infot andnud on," ütles Post.

Mehe teatel ei saa ega soovi ta teemat kommenteerida. "Keegi võiks mulle öelda, mida ma peaksin tegema, et poliitilised rünnakud minu vastu lõpeksid."

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja sõnul ei soovi prokuratuur rohkem infot avalikustada. "Üritame infot kontrolli all hoida. Võime vaid öelda, et Priit Posti kahtlustatakse korduvas pistise andmises," lisas ta.

Viimsi vallavanem Urmas Arumäe ütles, et ta on šokis. "Need on sellised ettevõtmised, millest valda keegi muidugi ei teavita. Olen kodus haige ja eelmisel nädalal meieni see info veel ei jõudnud. Kui terveks saan, siis uurin seda," kommenteeris Arumäe.

Samuti ei osanud Arumäe midagi lausuda Posti väite kohta, et tema vastu korraldatakse poliitilisi rünnakuid. "Poliitilisi rünnakuid ma ei oska kommenteerida," märkis ta.

"Kuid kas on öeldud, et see toimus Viimsi vallas? Kujutan ette, et jutt võib olla tema enda ettevõtmistest hoopis. Kuid seda peab juba täpsustama," oli vallavanem nõutu.

Volikogu liige Madis Saretok ütles, et ega ta palju rohkem ei tea, kui lehtedes on juba kirjas olnud. "Olen kuulnud, et ta olevat maksnud altkäemaksu ametnikele. Kuna ta on Viimsis ise pumba juures, siis võis see olla Tallinnas," arvas ta.

Saretoki sõnul on Post korra juba trellide taga istunud, kümmekond päeva maksujamade pärast 2004. aasta suvel. Samas iseloomustas ta Posti kui viisakat ning volikogu istungitel vaikset meest.

1985. aastal TPIst inseneri-ökonomisti paberid saanud Postil on äriregistri andmetel kehtiv seos 26 ettevõttega. Koos Viimsi volikogu esimehe Aarne Jõgimaaga on tal ehitusfirma Esmar Ehitus, mis tõi meestele 2006. aastal 4,5 miljonit krooni puhaskasumit. Posti ainuomanduses OÜ Nelgi Kinnisvara puhaskasum oli samal aastal miljon krooni.

Esmar Ehitus annetas Keskerakonnale 2002. aastal 650 000 ja 2003. aastal 500 000 krooni, lisaks Reformierakonnale 2002. aasta sügisel 500 000 krooni. Parteitu Post annetas mullu Isamaa ja Res Publica Liidule 100 000 krooni. Viimsi valla volikogusse valiti Post valimisliidu Viimsi Ettevõtjate Liit nimekirjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing