ÄP fototoimetus • 11. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Maailma kõrgeim maksukoorem Taanis

Eilne Taani majandusleht Börsen kirjutas, et Rootsis on maksukoormus praegu ligi poole protsendipunkti võrra väiksem kui Taanis ehk 47,8 protsenti. Edumaa ilmselt esialgu püsib, sest nädalavahetusel teatas Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt täiendavatest maksukärbetest veel 13 miljardi Rootsi krooni ulatuses. Aastaks 2010 tahab Reinfeldt rootslaste maksukoormuse kärpida 45 protsendile SKTst.

Taani maksuminister Kristian Jensen kinnitas lehele, et aastaks 2011 on taanlaste maksukoormus kindlasti alanenud.

"Kui see nii ei ole, olen ma oma tööd halvasti teinud või siis on Taanil teine maksuminister," ütles ta. Eelkõige tahab Jensen kergendada töö maksustamist.

"Taani on nüüd siis maailma kõrgeima maksukoormusega riik ja kahjuks paistab nii, et niipea keegi seda tiitlit meilt üle ei löö. See on väga halb signaal, kui me peame samal ajal võistlema teiste riikidega välismaise oskustööjõu pärast. Nad ei taha nii kõrgeid makse maksta," kommenteeris lehele mõttekoja Cepos peaökonomist Mads Lundby Hansen. Taanis on maksukoormus praegu 48,4 protsenti SKPst.

Samas on Taani oma majanduskliimat parandanud - näiteks on Rootsiga võrreldes parem teadus- ja arendustegevus ning väikeettevõtlust toetav poliitika, eriti väikeettevõtete tulumaksu ja liberaalsete palkamisreeglite osas, kommenteeris Rootsi majandusuudiste portaalile E24.se Rootsi ettevõtjate keskliidu Svenskt Näringsliv peaökonomist Stefan Fölster. Maksukoormuse alanemine Rootsis on positiivne trend, lisas ta.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt