Mari Hiiemäe • 28. august 2008 • 3 min
Jaga lugu:

Hiphopparite pidu lauluväljakul

Akon ja Snoop Dogg on tõelised tegijad. Need umbes 10 000 inimest, kes homme õhtul lauluväljakule nimetatud meeste kontserdile lähevad, teavad seda selgelt. Või kui ka ei tea, siis loodavad ometi. Sõber ju rääkis ja sõber teab. Ja sõbra maitse on ometi enda omaga sama. Ongi hea koos uut kogemust saada.

Nendele, kes hiphopist lugu pidada ei oska, pole sellest rääkida mõtet. Need, kes arvavad, et kottpüksid, tagurpidi nokatsid ja muu asja juurde käiv kraam on puhas totrus ja järjekordne ajutine moelaine, need ei tea asjast midagi. Ja kontserdile nad ka ei tule, vaid arvavad kusagilt eemalt omi arvamisi.

See kontsert on rohkem selline noorte värk. Publiku tõenäoline keskmine vanus jääb nii 15-25 eluaasta vahemikku. Vanakesi kohtab seal vähe.

Omavanustel noortel on seal aga mõnus. Muusikarütmis üles-alla õõtsuv inimmeri on midagi sellist, milles on lihtne ja hea oma osalust tunda, kui vaid samamoodi kaasa õõtsuda. Feeling seob publiku üheks rahulolevaks tervikuks. Tuleb ainult ennast vabaks lasta ning nautida.

Nii Akoni kui ka Snoop Doggi show'd on vaatamist väärt. Ega see pole siis niisama, et tulen ja tunnen ennast hiphopparina. Esinejad teevad laval tõsist tööd, et rahvas käima saada.

Kõigepealt läheb lavale Akon, seejärel Snoop, kuid ei saa öelda, et üks mees teist väga soojendaks.

Pigem võiks üritust võtta nagu kahte järjestikust kontserti ühel laval. Mõlemal lauljal on korralik kava ning poolteist tundi lavaaega. Selleks, et asi ikka suurejooneliselt välja kukuks, on kummalgi mehel kaasas rohkem kui kümnest muusikust koosnev live-bänd.

Agressiivset alget on staaride esinemises vähe. Akon on selline, kes ajab oma asja rahulikult ilma keskmist näppu viibutamata ja ropendamata.

Tema taotlus on pigem hingeminev mõistaandmine, et kõik ongi lihtne ja teeskluseta. Maailmas on küll sõjad ja ebavõrdsus, kuid neist saab hoolida ka ilma iseennast muserdamata.

Mis siis vähenõudlikule inimesele õnneks ikka nii väga vaja on. Puhas auto, paar kena plikat ja palju vaba aega. Ja ongi kõik. Pole vaja niisama laiama hakata. Õnneliku inimese jaoks on kõik niigi chill.

Snoop Dogg on väheke keerulisem tegelane. Tema lugudest kumab lai elustiil ja kõikelubatavus selgemini välja, ka tekstid on justkui väheke kurjemad.

Samas on Snoopi show'd täis elutervet seksapiili ja mees ise sobitub laval ühtaegu nii ülikonnastatud rikkurite kui ka räbalates getomeeste kategooriasse. Muusikast õhkab lisaks sõltumatuseihale korraloomistaotlust ja leebumist. Võta siis kinni. Ohtlik loom, aga armas.

Midagi lahedat saab homne kontsert hiphopifännide jaoks igatahes olema.

See, kuidas kuulsad artistid omi show'sid üles ehitavad, on juba iseenesest huvitav vaadata. Sellele, kes oskab end ühena paljudest tunda, saab osaks topeltmõnu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt