Christel Karits • 18. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Ei saa me läbi Lätita

Tavaliselt on Puhkepäev keskendunud neile sündmustele, mis toimuvad Eestis. Tänane suurem lugu aga suunab meie publikut hoopis Riiga. Kahjuks pean tõdema, et tulevikus tulevadki uudised suurimatest kontsertidest sealt. Poleks ju hullu, kui meil endilgi oleks midagi vastu panna, kuid viimased nädalad on toonud Eesti kontserdikorraldajatelt selged väljaütlemised, et nüüd on nad otsustanud Läti kasuks.

BDG juhatuse liikme Peeter Rebase sõnul oli R.E.M.-i kontsert sügishooaja esimene ja samas ka üks viimaseid selle talve kontserte Saku Suurhallis. "Kahjuks võttis meie valitsus vastu väga lühinägeliku ja lolli otsuse maksustada juba niigi raskel ajal turismi, ravimeid ja kultuuri. Järgmine aasta korraldab BDG suurema osa kontsertidest kindlasti Riias, kus käibemaks on 0% ning riik soosib endiselt ettevõtlust. Samas pole halba ilma heata - lätlastel on kindlasti hea meel Eesti kontserdituristide üle," avaldas ta.

Tänase Queeni kontserdi korraldajate esindaja Reno Hekkonens ütles mööndusega, et ehk enne jõule toovad nad ka kellegi suurtest Eestisse, kuid põhisuund on ikka Läti.

Äri on äri ja ega meelelahutustööstuski heategev organisatsioon ole. Nii peab Eesti publik tulevikus senisest rohkem kroone välja käima, kui mõnd tõelist tähte näha soovib. Lisaks kontserdipiletile veel sõidu ja ajakulu ning tasu öömaja eest, kui just pimedal maanteel kihutada ei soovi.

Küüniliselt kõlab, aga meie pääsetee taas tähtede poole on ilmselt Läti valitsuse samalaadses otsuses. Kuid kas see oleks ikka tark tegu?

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt