Pindi kuulutas end ostu järel turuliidriks

Enn Tosso 13. jaanuar 2009, 00:00

ASi Pindi Kinnisvara juhatuse esimehe Kalev Roosivälja sõnul tähistab kahe juhtiva kinnisvarabüroo vaheline sünergia uut ajajärku Eesti kinnisvaraturul. "Tegemist on äärmiselt tugeva maakondliku võrgustikuga kinnisvarafirmaga, mille Pindi Kinnisvaraga integreerimisel võidavad mõlemast firmast teenuse tellijad," ütles Roosiväli.

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuhi Mika Sucksdorffi sõnuk ei saa aga Pindi puhul kindlasti rääkida uuest turuliidrist, kuna turuliider on see, kes teeb kõige rohkem tehinguid ja teenindab kõige rohkem kliente. "Kuna vastavad andmed ja faktid puuduvad, siis on seda lubamatu ka avalikult kinnitada," märkis ta.

Sucksdorffi arvates võis müügi taga olla Vestmani tahe kontsentreeruda põhitegevusele, mis nende mõistes on metsa- ja põllumaa haldus ning arendus.

Pindi ostu võib pidada heaks signaaliks turule, näitamaks, et elu läheb edasi ja kinnisvaraettevõtted tahavad tegutseda ka tulevikus. "Aeg näitab, kas ost oli hea panus tulevikku või liigne risk," märkis Sucksdorff. Tema sõnul on Uus Maa seadnud oma fookuse kinnisvarateenuse kvaliteedi tõusule ja meeskonna professionaalsuse arendamisele.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel, et Pindi Kinnisvara turuliidri positsioon sõltub sellest, mida võtta mõõdikuks.

Tema sõnul on majanduslikud näitajad siiski käibenumber, mitte inimeste arv, seega saab nende mõõdikute põhjal ühinenud Pindi ja Vestmani võimalikku turuliidri rolli hinnata alles paari aasta pärast. "Teisalt, kontorite ja töötajate roll on neil küll muljetavaldav," tunnistas Rüütel.

Roosiväli lausus, et ilmselgelt peab turg konsolideeruma, sest senine olukord, kus turuliidrile kuulus vaid 3-4% koguturust, ei vii enam edasi. Tema sõnul liigub Eesti samal kursil kui Soome, kus kunagisest majandus- ja kinnisvarakriisist väljus turuliider ligi 25protsendilise turuosaga.

"Samal ajal kui konkurendid imetlevad oma varasemaid saavutusi ning püüavad suurenenud kahjumeid vähendada saneerimise kaudu, on Pindi Kinnisvara aktsionärid valmis investeerima ning vajadusel ka organisatsiooni kasvu nimel tulevikus oma osalusi vähendama," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing