ÄP fototoimetus • 13. oktoober 2009 kell 21:00

Lugeja arvab

Buum tagasi ei tuleEhitus- ja kinnisvarabuum, mis ergutas kogu majandust, oli tekitatud kunstlikult, et lükata Eesti täielik majanduskrahh mõni aasta edasi ja tagada Eesti pääs euroliitu ja NATOsse.Pärast igat buumi ennustavad analüütikud, et uut buumi enam ei tule ja kriisieelne majandusaktiivsus ei taastu. Hansapanga analüütikud ennustasid, et pärast 1997 börsikrahhi aktsiahind ei taastu enam kunagi sellisel tasemel. Läks kaks aastat mööda ja tehti uued rekordid. Selle kriisiga on raudselt sama lugu.Küll ta lõpuks ikka hakkab arenema. Küsimus on pigem selles, mis valdkond on mootor, mis arengut vedama hakkab - energeetika või biotehnoloogia või miski kolmas.Majandus taastub kiiremini, kui oskame arvata. Pankadelgi pole muud võimalust, kui jälle andma hakata.

Autor: ÄP

Hetkel kuum