Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaupmees: meie pole vilja väljaveos süüdi

  Vili veetakse Eestist välja, kuna välisturul makstakse selle eest rohkem, selgitas söödateravilja turul toimuvat 

  AS Oilseeds Trade juhatuse liige Veikko Vahar.
  "Süüdistuse kohta, et meie oleme tekkinud olukorras süüdi, ei taha nõustuda, oleme alati pakkunud kaupa ka Eesti tarbijatele, aga pakkumised ei ole sobinud," ütles Vahar.
  "Pigem ma kardan, et söödavilja paanika on praegu pisut ülepaisutatud. Küsimus on hinnas. Kui midagi puudu jääb, on see näiteks mais, mida nagunii sisse tuuakse ja rapsikooki võib samuti puudu jääda," rääkis Vahar.
  Vilja müügil lähtub Oilseeds pikaajalistest lepingutest ja hinnast. "Kui siseturul makstakse söödateravilja eest rohkem, kui välisturul, müüme vilja Eestis. Kui kellelgi vaja, siis PRIA müüb praegu sekkumiskokkuostu otra. Söödanisu lepingud teeme vastavalt hinnale, kui Eestis makstakse konkurentsi võimelist hinda, müüme seda ka Eesti turule," põhjendas Vahar.
  Ta märkis, et neile on helistanud mõned üksikud lihatootjad ja küsinud ühte-kahte koormat. "Oleme alati teinud pakkumisi ka suurematele tarbijatele Eestis, kuid meie pakkumisi pole aktsepteeritud," lisas Vahar.
  Oilseeds pole tänavu vilja sisse toonud ja sel aastal ilmselt ei too ka, kuid ei saa välistada, et enne järgmist saaki seda tehakse. "Teame paljusid Eesti põllumehi, kes pole oma vilja veel ära müünud, sest ootavad hinna tõusu. Millalgi peab põllumees müügi siiski otsustama, sest tal tuleb osta väetisi," ütles Vahar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.