Indrek Kald • 7. detsember 2010 kell 6:21

The Banker valis Nordea Põhjamaade parimaks pangaks

Financial Timesi gruppi kuuluv pangandus- ja rahandusajakiri The Banker tunnustas Nordea tegevust tiitliga Aasta Pank 2010 Taanis, Rootsis ja Norras.

"Tugev kapitalibaas, järjepidevalt usaldusväärsed tulemused ja jõuline kliendibaasi arendamine on vaid mõned põhjused, miks otsustasime tunnustada Nordea panka Aasta Panga tiitliga kolmes Põhjamaas," ütles ajakirja toimetaja Brian Caplen.

The Bankeri toimetus valib võitja analüüsides pankade viimase aja tulemusi ning  hinnates nende strateegilist arengut ja üldisi saavutusi. Kokku hindas ajakiri üle 500 kommertspanga. Nordea võitis Aasta Panga auhinna Taanis ja Norras teist aastat järjest.

"Nordeale on suur au olla ajakirja The Banker poolt tunnustatud parimaks pangaks Rootsis, Taanis ja Norras. Ajakirja toimetusel on Londonist sõltumatu vaade ning nad uurivad põhjalikult kõiki panku erinevatest piirkondadest ja riikidest," ütles Nordea Panga juhatuse esimees Christian Clausen.

"Jätkusuutlik ja stabiilne kasv koos personaalsete kliendisuhete arendamisega on Nordea tegevuse vundamendiks ka Eestis, mis on taganud edu ka majanduskriisi tingimustes," lisas Nordea Eesti juht Vahur Kraft.

Nordea pakub universaalpanga tooteid ja teenuseid nii era- kui äriklientidele. Nordea märgi alla kuuluvad laenud, kaardid, säästu- ja investeerimistooted, sealhulgas liising ja pension, igapäevapangandus.

Nordea Grupil on üle kümne miljoni kliendi ja ligi 1400 harukontorit. Nordea aktsiad on noteeritud NASDAQ OMX Stockholmi, Helsingi ja Kopenhaageni börsil.

Hetkel kuum