Kellelt mida see nädal oodata on?

Fredy-Edwin Esse 18. jaanuar 2011, 00:00

USAs algas läinud nädalal majandustulemuste avalikustamise hooaeg ja investorite pilgud üle maailma on taas kord suunatud Wall Streetile. Avaldajate hulgas on mitmeid ka eestlastele südamelähedasi ettevõtteid, mistõttu on õige aeg visata põgus pilk sellele, mis meid tulevatel päevadel ees võib oodata.

Teisipäeval avalikustab enda fiskaalse esimese kvartali tulemused Apple. Wall Streeti prognooside kohaselt oodatakse firmalt 5,38 dollarit kasumit aktsia kohta, mida on märksa rohkem aastatagusest 3,67 dollarist, kirjutas FactSet Research. Muljetavalda hüppe peaks tegema Apple'i käive, millele prognoositakse 55% tõusu, 24,3 miljardile dollarile.

Paraku on Apple'i aktsia kohale tekkinud küsimärk seoses firma juhiga. Eile saime teada, et tegevjuht Steve Jobs lahkub tervise tõttu ajutiselt ametist ning esmase reaktsioonina kukkus Apple'i aktsia Saksamaal üle 6%.

Apple'i järel avalikustab oma tulemused Citigroup. FactSet Researchi küsitletud analüütikud loodavad 20,50 miljardi dollarilise tulu juures näha kasumina 8 senti aktsia kohta. Lisaks teatas USA Rahandusministeerium, et müüb Citigroupi tagatiskirju, mis on ainsad väärtpaberid panga kohta, mis riigil veel müümata on.

Kolmanda tehnikahiiuna avalikustab oma tulemused International Business Machines. Prognooside kohaselt kasvas IBMi neljanda kvartali kasum 14%, 4,08 dollarini aktsia kohta. Tugev nõudlus firma raudvara järele tõstis ennustuste järgi firma käivet 4%, 28,2 miljardi dollarini.

Esimese suure lennufirmana maalib läinud aasta neljandast kvartalist enda pildi Delta Air Lines. Analüütikud loodavad lennufirmat taas kasumis näha, teenides 25 senti aktsia kohta, kuigi aasta varem saadi 27 senti aktsia kohta kahjumit. Neljanda kvartali tulemused peaksid andma täpsema pildi, mida oodata 2011. aastalt, sest selles kajastuvad juba kõrgemad lennukikütuse hinnad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing