7. veebruar 2011 kell 4:25

Andersson: soomlased maksustamisel rootslastest karmimad

Aktiivne väikeinvestor Stefan Andersson sõnul pole tähele pannud, et pankade lõikes võib välisaktsiatelt kinni peetud tulumaks erineda. Samas ta märkis, et eks erinevatel riikidel ole erinevad maksustamise reeglid.

„Ma ise olen investeerinud Rootsi aktsiatesse läbi Swedbanki emapanga ja tänu Eesti residentsusele olen pidanud maksma tulumaksu 15% ehkki muidu on tulumaks dividendidelt Rootsis 30%,“ märkis investor.

Samas tõi ta välja, et Saksamaalt dividende saades käitus Swedbank temaga väga kummaliselt, kuna tulumaksu tagasi nõuda ei saanud. Kokku tuli maksta tulumaksu umbes, märkis investor, kelle sõnul kaotas ta kunagise investeeringu tõttu tuhandkond krooni.

Andressoni sõnul on tema sõnul olnud soomlased maksustamisel rootslastest karmimad ja nõudnud enne dividendide maksmist iga isiku residentsuse tõestamist.

 

Autor: Raivo Sormunen, Silvia Kruusmaa

Hetkel kuum