Rainer Saad • 8. juuli 2011 kell 6:17

Eelarvamused kahjustavad majandusarengut

Ühiskondlikud eelarvamused halvavad inimkapitali arengut ning võivad takistada majanduse taastumist ja edasist maailma majanduse arengut, kirjutab UBS avaldatud raportis.

UBS raportis "Kas eelarvamused kahjustavad kasvu?" toob majandusteadlane Paul Donovan välja, et tugev seos on sotsiaalse kaasatuse, konkurentsivõime ja majandusarengu vahel. Samuti väidab teadlane, et ükskõik milline eelarvamus - rassism, seksism, religioosne sallimatus - hävitab inimressursi väärtust.

"Meist on saamas ressursivaene planeet ning me peame hakkama saama vähemaga tehes rohkemat," ütles Donovan. "Me peame kaasama rohkem inimkapitali, inimleidlikkust, et säilitada ja tõsta meie elustandardit. See on tähtis, sest eelarvamused põhjustavad tohutu inimpotentsiaali raiskamise."

Donovani raport kirjeldas, et vaesemates ühiskondades näidatakse rohkem eelarvamusi välja. Jõukamates ühiskondades leidub eelarvamusi vähem ning mida vähem eelarvamusi, seda arenenum on ka ühiskond.

Hetkel kuum