8. juuli 2011 kell 15:07

Fitch: Iirimaaga on kõik korras

Iirimaa pankrotti peab reitinguagentuur Fitch äärmiselt ebatõenäoliseks. Turgude hinnangul on risk siiski suurem kui 50 protsenti.

Fitch tuli Iirimaale appi ajal, mil käivad ägedad spekulatsioonid kreeka tragöödia kordumise üle teistes kriisiriikides. „Meie reitingud peegeldavad seda, et me täiesti kindlalt ei arvesta Iirimaa pankrotiga,“ ütles analüütik Chris Pryce Bloombergile.

Fitch hindab Iirimaa krediidivõimet tasemega BBB+, mis on kuus astet kõrgem kui Kreekal.  Iirimaa saab sarnaselt Portugalile ja Kreekale EL ja IMF-i abilaenu. Pärast seda, kui Moody’s sel nädalal ütles, et Portugal vajab sarnaselt Kreekaga teist abipaketti, kasvab ka mure Iirimaa pärast.

Iirimaa võimaliku maksejõuetuse vastu kindlustamise kulud näitavad, et turud valmistuvad Iirimaa pankrotiks. Iirimaa 5-aastane CDS (Credit Default Swap) täna 942 punktini ehk siis rekordtasemele. Iirimaa pankrotivõimalust hinnataks seega järgmise 5 aasta jooksul 54 protsendile. Portugali puhul on sama protsent 58.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum