Sirje Rank • 5. august 2011 kell 6:59

Briti järelevalve lisas Belgia riskiriikide nimistusse

Briti finantsjärelevalve (FSA) lisas Belgia probleemsete Euroopa riikide nimekirja, kelle võlakirjadesse tehtud investeeringute kohta tuleb Briti pankadel aru anda, ütles Lloyds panga finantsdirektor Tim Tookey.

Juba varem on seal nimekirjas Portugal, Iirimaa, Itaalia, Kreeka ja Hispaania, vahendas agentuur Reuters.

FSA kommenteeris, et tahab selgemat pilti pankade investeeringutest riikidesse, mille võlakirjade tootlused on oluliselt tõusnud.

Asjaolu, et läinud aasta juunis toimunud valimiste järel pole Belgia ikka veel suutnud ametisse saada uut valitsust ning et riigi võlakoorem on lähedal 100% piirile SKPst, tõmbab euroalal uusi tuure võtvas  võlakriisis järjest enam investorite tähelepanu ka sellele riigile.

Hetkel kuum