FICE: välisinvesteeringud ei tähenda ainult raha

03. september 2011, 18:02

Välisinvestorite Nõukogu (FICE) hinnangul on Eesti majanduse edukaks arenguks väga oluline tegeleda poliitikaga, mis tooks siia välisriikide talente, märkis FICE juhatuse esimees Martin Breuer.

„Tihti mõtleme välisinvesteeringutest kui rahast, mis on ainult pool tõest. Investeeringud tähendavad raha sama palju kui teadmiste ja parimate praktikate sissevoolu – ehk teisisõnu talente,“ ütles ta.

Breueri sõnul on selleks vaja midagi enamat kui töölubade kättesaadavus, selleks on vaja luua Eestis välistalentide jaoks atraktiivne elamise ja töötamise keskkond. „Üks osa sellisest keskkonnast on taskukohase hariduse kättesaadavus lasteaiast kuni ülikoolini välja.“

„FICE-l puuduvad eelistused, kes peaks selliseid teenuseid pakkuma. FICE jaoks on oluline, et inglisekeelne haridus muutuks välismaalaste jaoks laiemalt mõistliku hinnaga kättesaadavaks,“ sõnas välisinvestorite eestkostja.

Kuid Breueri hinnangul on see oluline ka sellepärast, et me näeme tulevikus üha enam eestlastest spetsialiste, kes teevad karjääri rahvusvahelistes firmades, ning kes vajavad koolisüsteemi, mis võimaldab neil koos peredega kolida.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2011, 18:02
Otsi:

Ava täpsem otsing