8. september 2011 kell 13:31

OECD ennustab aasta lõpuks majanduslangust

Majanduskoostöö ja arengu organisatsioon OECD kärpis teise poolaasta majanduskasvu prognoosi tugevalt allapoole. Ühtlasi soovitab OECD keskpankadel intresse langetada.

„Võrreldes kolme kuu taguste väljavaadatega näeb kasvustsenaarium täna palju halvem välja. Kasv stagneerub,“ ütles OECD peaökonomist Pier Carlo Padoan. „Näha võib aeglustumist kõigis OECD riikides.“Eriti mustana näeb OECD Saksamaa tulevikku: Saksamaa SKP langeb aasta lõpuks 1,4 protsenti.

Seitsme suure tööstusriigi G7 puhul eeldab OECD keskmiselt 1,6protsendilist kasvu kolmandas kvartalis, kuid see kasv praktiliselt muutub aasta lõpuks 0,2 protsendiga olematuks.USA puhul arvestatakse 1,1protsendilise kasvuga kolmandas ja 0,4protsendilise kasvuga neljandas kvartalis. Sarnast kokkuvarisemist nagu toimus 2008/09 organisatsiooni hinnangul oodata ei ole.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum