Alyona Stadnik • 26. september 2011 kell 10:12

Jüri Käo: riigikogus hääletaksin EFSFi poolt

Kui ma oleksin riigikogu liige, siis ma hääletaks kindlasti EFSFi poolt, kommenteeris ettevõtja Jüri Käo Eesti osalemist euroala päästefondis EFSF.

Vaatamata küsimuse ja teema ebameeldivusele peame me selles protsessis tema sõnul osalema. Need tagajärjed, mis võivad tekkida, on suhteliselt košmaarsed ja me ei oska seda ette kujutada, vastas Käo päevaküsimusele.  

"Eesti peaks kindlasti selles osalema ja toetama. Kui me oleme juba eurotsooni liikmeks ennast võtnud, siis peame sellega arvestama, et meil on kohustusi.Meil ei ole varianti, et üritame eurost tulenevaid positiivseid asju kasutada, aga negatiivsetest ja probleemidest üritame kõrvale hiilida," kommenteeris Käo.

Ta loodab, et Euroopa võlakriis leiab mingisuguse lahenduse ja kollapsit ei tule. "Mina arvan, me peame homme igal juhul otsustama. Teist varianti, et venitada ja oodata ja viimasel hetkel hüpata pardale, mina ei näe," lausus Käo.

Tema sõnul on see küsimus niivõrd tõsine kogu Euroopa majanduse jaoks, et igasuguseid signaale, mida protsessis osalevad riigid annavad, uurib kogu finantsmaailm. "Vaatamata sellele, et Eesti on nii väike, on ta eurotsooni liige ja kui meie käest tulevad ka sellised ebakindluse signaalid, siis kogu seda õhkõrna tänast olukorda teeb see veel nõrgemaks," rääkis Käo.

Ta lisas, et finantsmaailm vaatab kõiki signaale ja kui lumepall hakkab veerema vales suunas, ei suuda seda ükski poliitik peatada. Kui Käo oleks riigikogu liige, siis homme ta hääletaks kindlasti EFSFi poolt.

Homme läheb riigikogus esimesele lugemisele Eesti osalemine euroala päästefondis EFSFis. Äripäev küsib ettevõtjatelt, kas Eesti peaks homme abipaketis osalemise ära otsustama või otsuse edasi lükkama.

Hetkel kuum