• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jüri Käo: riigikogus hääletaksin EFSFi poolt

  Kui ma oleksin riigikogu liige, siis ma hääletaks kindlasti EFSFi poolt, kommenteeris ettevõtja Jüri Käo Eesti osalemist euroala päästefondis EFSF.

  Vaatamata küsimuse ja teema ebameeldivusele peame me selles protsessis tema sõnul osalema. Need tagajärjed, mis võivad tekkida, on suhteliselt košmaarsed ja me ei oska seda ette kujutada, vastas Käo päevaküsimusele.  
  "Eesti peaks kindlasti selles osalema ja toetama. Kui me oleme juba eurotsooni liikmeks ennast võtnud, siis peame sellega arvestama, et meil on kohustusi.Meil ei ole varianti, et üritame eurost tulenevaid positiivseid asju kasutada, aga negatiivsetest ja probleemidest üritame kõrvale hiilida," kommenteeris Käo.
  Ta loodab, et Euroopa võlakriis leiab mingisuguse lahenduse ja kollapsit ei tule. "Mina arvan, me peame homme igal juhul otsustama. Teist varianti, et venitada ja oodata ja viimasel hetkel hüpata pardale, mina ei näe," lausus Käo.
  Tema sõnul on see küsimus niivõrd tõsine kogu Euroopa majanduse jaoks, et igasuguseid signaale, mida protsessis osalevad riigid annavad, uurib kogu finantsmaailm. "Vaatamata sellele, et Eesti on nii väike, on ta eurotsooni liige ja kui meie käest tulevad ka sellised ebakindluse signaalid, siis kogu seda õhkõrna tänast olukorda teeb see veel nõrgemaks," rääkis Käo.
  Ta lisas, et finantsmaailm vaatab kõiki signaale ja kui lumepall hakkab veerema vales suunas, ei suuda seda ükski poliitik peatada. Kui Käo oleks riigikogu liige, siis homme ta hääletaks kindlasti EFSFi poolt.
  Homme läheb riigikogus esimesele lugemisele Eesti osalemine euroala päästefondis EFSFis. Äripäev küsib ettevõtjatelt, kas Eesti peaks homme abipaketis osalemise ära otsustama või otsuse edasi lükkama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.