• Jaga lugu:

  Uuring: üle poole sakslastest tahab marka tagasi

  Üle poole sakslastest sooviks, et Saksamaa loobuks eurost ja tooks tagasi eelnevalt käibel olnud Saksa marga, näitab Saksamaa uuringufirma Forsa septembri lõpus läbiviidud uuring.

  Vaatamata sellele et kantsler Angela Merkel seisab sihikindlalt euro püsimajäämise taga, sooviks Forsa küsitluse andmetel marga naasmist 54% sakslastest. Tulemus ühtib 2010. aasta mais läbiviidud uuringuga.
  Saksa mark sümboliseerib sakslastele Lääne-Saksamaa maailmasõjajärgset majanduslikku võimu ja stabiilsust, samas rõhutavad euro pooldajad, et Saksamaa on ühisvaluutast palju kasu saanud. Riigi ekspordisektor on viimastel aastatel olnud majanduskasvu peamine mootor, mis võlgneb paljuski oma tänu ka eurole, sest ühisvaluuta on tõstnud Saksamaa kaupade konkurentsivõimet.
  See, et aastate jooksul pole marga pooldajate arv kasvanud näitab, et sakslased hakkavad euro kasudest tasapisi aru saama, ütles Forsa esindaja.
  Rohkem soovitakse marga taas kasutusele võtmist Ida-Saksamaal, kus valuuta soosijate osakaal oli 67%. Seda põhjendavad uuringu autorid minevikus toimunud suurte muutustega, mis on idasakslasi rohkem turvalisust ja stabiilsust otsima pannud.
  Lisaks selgus uuringust, et marga pooldajate seas oli enam kõrghariduseta inimesi.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.