Arenevatelt turgudelt voolab raha välja

Fredy-Edwin Esse 10. oktoober 2011, 00:00

Raha voolab välja. Citigroupi kinnitusel teatasid arenevate turgude fondid kümnendast järjestikusest negatiivse rahavooluga nädalast ning kehveimast nädalast pärast augusti algust.

Citigroupi analüütikud teatasid, et 5. oktoobriga lõppenud nädala jooksul võtsid investorid fondidest 3,3 miljardit dollarit välja. Nädal varem oli sama number 2,6 miljardit. Eelmise nädala raha väljavoolu number on suurim pärast 9. augustiga lõppenud nädalat, mil fondidest võeti ühtekokku 7,7 miljardit dollarit. Teatavasti toimus 5. ja 8. augustil miniatuurne börsikrahh.

"Kaksiklanguse hirmud, euro kehv minek ja nüüd on probleemid jõudnud otsaga Hiinasse," ütles üks Citigroupi analüütik. "Need kõik mõjutavad investorite meelestatust."

Hoopis arenenud turud köidavad. Kuid Citigroup on hoopis positiivselt meelestatud arenenud turgudest. Eraldi avalikustatud raportis ütles Citigroupi analüütik, et arenenud riikide aktsiad peaksid aasta lõpus tegema priske ralli ja tõusma tuleval aastal tublisti.

Mis puutub arenevatesse turgudesse, siis Citigroupi analüütikud näevad ette kestvat volatiilsust. "Pärast neljandat halvimat kvartalit alates 1990. aastast on arenevate turgude aktsiad hinnatud majanduslanguse tasemel," kirjutas panga analüütik Geoffrey Dennis. "Edasine volatiilsus on neljandas kvartalis tõenäoline."

MSCI arenevate turgude indeks on sel aastal kukkunud juba 24%. Kolmandas kvartalis oli indeksi langus 23%, mis oli suurim langus pärast 2008. aasta neljandat kvartalit.

Hinnasurve toidu hindadele küll alaneb, mis on hea märk ja aitab stabiilsust neist regioonides luua. Lähiajal tõesti ei näe arenevatele turgudele suurt abi tulemas, kuid pikaajalise investeeringuna on arenevad turud kindlasti oma raha väärt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 19:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing