Romet Kreek • 31. oktoober 2011 kell 12:42

USA futuurifirma sattus Euroopa tõttu raskustesse

Jon Corzine juhitud USA futuurimaaklerfirma MF Global Holdingsil keelati Föderaalreservi poolt uue äri ajamine, kuna teeniti hiigelkahjum, vahendas Bloomberg.

Kompanii pidas nädalavahetusel kriisikõnelusi, et kaaluda kõiki võimalusi, ka ettevõtte müüki, et vältida läbikukkumist. New Yorgi Föderaalreservi harupank keelas ettevõttel uute klientide äri võtmise, kuni suudetakse täita kohustused. MF Global aktsiaga kauplemine on peatatud.

Corzine on New Jersey eks-kuberner ja USA senaator. MF Globali aktsia hind kukkus eelmisel nädalal 67 protsenti. Kompanii võlakirjade hinnad kukkusid stressis paberite tasemele, kui ettevõte avalikustas panused Euroopa valitsuste võlakirjadesse. MF Global pidas viie potentsiaalse ettevõtte ostjaga läbirääkimisi.

MF Global võib pakkuda juba täna pankrotikaitset paragrahv 11 alusel ja müüa varad Interactive Brokersile.

Ettevõte raporteeris 25. oktoobril 191,6 miljoni dollarilisest kvartalikahjumist.

Corzine, kes saabus MF Globali 2010. aasta märtsist, on suurendanud ettevõtte riski ja kasutanud oma raha kauplemiseks, kaasa arvatud Euroopa valitsuste võlakirju.

198 miljoni dollarilise turuväärtusega MF Globalil on 6,3 miljardi dollari eest Itaalia, Hispaania, Belgia, Portugali ja Iiri võlakirju.

Ettevõte on täielikult ära kasutanud krediidiliinid kahes pangas. 25. oktoobri presentatsioonis räägiti 1,3 miljardist dollarist kasutamata krediidiliinidest pankades, mainimata info kuupäeva. MF Globali kreeditoride sekka kuuluvad ka Citigroup, Bank of America ja JPMorgan Chase.

Hetkel kuum