• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspress liigub visalt aastaeesmärgi suunas

  "Kuna kolmas kvartal on hooajaliselt meediaettevõtetele ebasoodne aeg, siis Ekspress Grupi jõudmine viimases kvartalis kasumisse on samm edasi. Ettevõtte kasum oli 0,12 miljonit eurot. Oodatust paremat tulemust näitas trükiteenuste üksus, kuid perioodiliste väljaannete üksuse tulemus oli jätkuvalt nõrk," sõnas LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa Ekspress Grupi kiiranalüüsis.
  Ka Swedbanki analüütik Risto Hunt ootas meediafirmale kerget kahjumit ning loodetust veidi paremate tulemuste baasil tõstis eile õhkõrnalt väärtpaberi hinnasihti 1,62 eurolt 1,63 euroni.
  Marginaalid paranevad. Ekspress Grupp on üks väheseid Tallinna börsi firmasid, mis on julenud välja käia oma 2011. aasta majandusprognoosid ning on praegu ka väga ligidal nende täitmisele.
  Käibekasvu 10% ootusel ollakse väga täpselt sabas. Viimases kvartalis näitas Ekspress Grupp just kümnendikulist käibekasvu. Ka 2011. aastaks seatud EBITDA (kulumieelne ärikasum) 14% marginaal peaks olema saavutatav.
  "Ekspress Grupp võib sesoonselt tugevama neljanda kvartali mõjul saavutada aasta kokkuvõttes eesmärgiks seatud kasumi (8 mln euro suuruse EBITDA)," märkis Oidermaa. Samas vajab analüütiku sõnul rõhutamist, et kasuminumbrit toetavad esimeses kvartalis näidatud ühekordsed tulud seoses osaluse suurendamisega Eesti Päevalehes (tehing parandas EBITDAt ühekordselt 1,54 miljoni euro võrra - toim).
  Paremaid marginaale ootab neljandaks kvartaliks ka Swedbank. "Kuna neljanda kvartali puhul on tegemist kõrghooajaga, siis on oodata kõrgemaid müüginumbreid ja kasumimarginaale."
  Meediakontserni juht Gunnar Kobin on prognooside täitmist või ületamist kommenteerides napisõnaline.
  Dividende peab ootama. Eelmise aasta kevadel investoritelt raha (5,3 mln eurot) kaasanud Ekspress Grupp lähiajal veel investoritele raha tagasi maksma ei hakka. "Dividende Ekspress Grupil lähitulevikus ei ootaks. Ettevõtte laenukoormus on piisavalt kõrge ja eelkõige tuleks keskenduda selle vähendamisele. Samuti sõltub dividendide makse ka ettevõtte investeeringute plaanist," märkis oma analüüsis LHV.
  Veidi optimistlikum on Swedbank, mis ootab Ekspress Grupilt esimesi dividende 2014. aasta kevadel. Kerget optimismi sisendab ka Kobin, kelle sõnul Ekspress Grupil likviidsust jagub, samuti jätkab firma võimalike investeeringute vaatamist.
  Viimaste aastate jooksul kõige paremini teise pensionisamba fonde hallanud LHV kasvatas paar nädalat tagasi oma fondide osalust Ekspress Grupis 6,53 protsendini ehk 1,95 miljoni aktsiani. "Ma usun, et Ekspress on kahe-kolme aasta pärast oluliselt rohkem väärt kui kuu aega tagasi," märkis panga pensionifondide juht Andres Viisemann. "Suuresti on see nn makrootsus. Ma usun, et Eesti, Läti ja Leedu majandused kasvavad ja inimesed saavad jõukamaks," sõnas fondijuht, kes on panustanud Tallinna börsil ka Tallink Grupi, Premia Foodsi, Olympic EG, Silvano FG ja Tallinna Kaubamaja aktsiatesse.
  Ekspress Grupi aktsia tõusis eile Tallinnas 8,2%, tasemeni 1,12 eurot, kuid osa tõusust võib panna selle arvele, et eile tehti tagasi teisipäevast suurt kukkumist.
  Ekspress Grupp on lähiminevikus tulnud turule mitme uue digiteenusega. Alustatud on sooduskupongide (Delfi Diil) ja e-raamatute müügiäriga ning samuti panustatakse digitaalsele kirjastamisele iPadi kaudu.
  Meediakontserni juhi Gunnar Kobini sõnul on osa uusi tegevusi juba kasumis.
  "Delfi Diil on üliefektiivselt tehtud projekt, mis teenib meile juba praegu raha. Selle projekti eesmärk ei ole konkureerida kuponginišis, kuna selles äris Balti riikides raha pole," ütles ta.
  "Delfi Diili eesmärk on võimaldada alternatiivset turundusmudelit neile klientidele, kellele tavapärane online-reklaam on uus või liiga kallis. Ning vahel teha ka mõni erikampaania, nagu näiteks autode müük, mida me Eestis tegime."
  E- raamatutega on sama lugu. Investeering Delfi digiraamatusse oli olematu, müügikulusid sisuliselt pole, ütles Kobin. "Käivet veel väga pole, aga tulevik on e- raamatutes. Plaanime sama mudeli käivitada ka teistes riikides. Digitaalne kirjastamine, sh iPad, on samuti selgelt tulevik," ütles ta.
  "Praegu me veel ei avalikusta oma digitaalse kirjastamise numbreid, aga seda võin küll öelda, et septembris olime me jooksvate kulude/tuludega selles liinis üsna nullis."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.