Kadri Jakobson • 29. november 2011 kell 4:35

Vallaettevõtet süüdistatakse röövkaevanduses

Tartumaa Kambja vallale kuuluvat ettevõtet Cambi ja selle endist juhti süüdistatakse loata ehitusliiva kaevandamises, mis tekitas riigile kokku kahju ligi 1,2 miljonit krooni ehk üle 78 000 euro.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas süüdistused loata ehitusliiva kaevandamises Tartumaal Kambja vallas asuvale kommunaalettevõttele Cambi ning selle endisele juhile, aastaid Rahvaliitu kuulunud Heiki Kortspärnale.

Äripäeva andmetel süüdistatakse Kortspärna selles, et ehkki Cambi juhina teadis ta kaevandmisloa puudumisest, andis Kortspärn nii Cambi kui ka teiste ettevõtete töötajatele korralduse kaevandada vallale kuuluvast Kopamäe karjäärist ehitusliiva.

Kortspärn nentis, et teda pandi lihtsalt tanki ja talle makstakse terava keele pärast kätte.„See ei saa olla juhus. Seal ei saa mingit süüd ega riigile tekitatud kahju olla, kuid ometi imetakse selline asi välja. Olen Eestis paljudele poliitikutele varba peale astunud. Olen raamatuid välja andnud, artikleid ja kommentaare kirjutanud. Kas te arvate, et see jääb kättemaksuta? Ma arvan, et sealt poolt puhub tuul,“ kahtlustab Kortspärn.

Kambja vallavanem Ivar Tedrema ei soovinud pikalt kõnelda.„Kõik, mis on ajakirjanduses avaldatud ja keskkonnainspektsiooni aastaraamatus sisalduv on valed süüdistused. Ma ei räägi sel teemal midagi,“ ütles Tedrema ja lõpetas ühel hetkel telefonikõne.

 

Hetkel kuum