Sirje Rank • 30. november 2011 kell 10:30

Euroala inflatsioon üle normi ja töötus tõusul

Eurostati täna avaldatud esialgsel hinnangul püsis inflatsioon euroalal novembris 3% tasemel ehk kõrgemal keskpanga soovitud 2% piirist. Teise täna avaldatud statistika järgi kerkis töötuse määr enam kui 13 aasta kõrgeimale tasemele.

Veel halbu uudiseid süvenevale võlakriisile lisaks, märkis agentuur Bloomberg. Analüütikud ootavad tuleval nädalal taas euroala intressimäärasid arutavalt Euroopa Keskpangalt uut intressimäärade kärbet.

"Väga tõenäoline võimalus, et euroala SKP neljandas kvartalis uuesti kahaneb, samal ajal kui inflatsioonisurve hakkab taanduma, võimaldaks Euroopa Keskpangal uuesti intressimäärasid alandada," ütles IHS Global Insighti ökonomist Howard Archer. "On ilmne, et nii ettevõtted kui tarbijad on väga mures," lisas ta.

Hetkel kuum