• Jaga lugu:

  Mägus: turistid tulevad Eesti majanduslikku edu vaatama

  Euroopa üldises madalseisus on Eesti edusammud paistnud väga hästi silma ja eks meid tullakse seetõttu vaatama, rääkis turismi kasvu ühest põhjusest Eesti hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimees ja Nordic Hotels ASi juht Feliks Mägus.

  Statistikaameti teatel peatus Eesti majutusettevõtetes 2011. aasta kümne kuu jooksul 2,34 miljonit sise- ja välisturisti ehk sama palju kui 2007. aastal kokku.
  „See aasta on olnud kiire taastumise aasta ja oleme selle üle kindlasti rahul,“ rääkis Mägus, kelle sõnul on pea kõikidel Eesti hotellidel rekordilised tulemused. 
  Põhjuseid on Mäguse kinnitusel mitmeid. Alates kultuuripealinna üritustest kuni selleni välja, et nii ettevõtted ise kui ka EASi turismiarenduskeskus ja kohalikud omavalitsused on investeerinud sihtkoha turundusse viimasel ajal rohkem raha kui kunagi varem, loetles ta.
  Lisaks mängib tema sõnul rolli ka see, et Eestisse hakkas lendama Ryanair, paranenud on muud lennuühendused, piiriületamine idapiiril on mõnevõrra lihtsustunud ja  paljudel venelastel on Schengeni mitmekordsed viisad.
  „Meie tuntus on minu arvates kasvanud ka sellepärast, et Eesti on suutnud Euroopas majanduslikus mõttes imelapsena tegutseda ja euro kasutuselevõtt mõjutas meid samuti rohkem kui oleksime osanud oodata,“ rääkis Mägus. Euroopa üldises madalseisus on meie edusammud paistnud väga hästi silma ja meid on tuldud seetõttu vaatama, lisas ta.
  Tuleval aastal ei julge Mägus siiski sama kõrget kasvu oodata. „Üks asi on täitumiste arv, aga teisalt on hotelle väga palju juurde tulnud. Hotellid jõuavad täituvuse poolest masueelsele tasemele, kuid edasine kasv on Euroopas toimuva tõttu ebakindel,“ rääkis ta, kuid avaldas lootust, et ehk ööbimiste arv siiski mõnevõrra kasvab.
  Seda, et turismiasutused suuri investeeringuid tegema hakkaks, pole Mäguse arvates mõtet loota. Samuti pole lähema kahe aasta jooksul oodata suuremate hotellide avamist. „Täna ei ole ei sektoril, investoritel ega ka pankadel valmisolekut minna jõuliselt investeerima. Just sellepärast, et kõik mäletavad 2-3 aasta tagust aega, kui turule tuli väga tugev pakkumine,“ kinnitas Mägus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.