• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turistide arv majutusettevõtetes suurenes

  Eesti majutusettevõtetes peatus 2011. aasta kümne kuu jooksul 2,34 miljonit sise- ja välisturisti ehk sama palju kui 2007. aastal kokku, teatab statistikaamet. Turistide arv suurenes ka eelmise aasta sama perioodiga võrreldes.

  Tänavu jaanuarist oktoobrini kasutas majutusettevõtete teenuseid 1,56 miljonit välisturisti ehk 16% enam kui mullu samal ajal. Soomest, mis on jätkuvalt Eesti peamine turismipartnerriik, saabus 721 000 turisti ehk 46% majutusteenuseid kasutanud välisturistide koguarvust.
  Aastataguse perioodiga võrreldes suurenes Soomest saabunud turistide arv vaid 800 turisti võrra, samas Venemaa turistide arv 50 000 võrra, Suurbritannia 30 000 võrra ning Saksamaa 18 000 võrra. Venemaalt, Saksamaalt ja Suurbritanniast saabus 2011. aasta kümne kuuga vastavalt 10%, 6% ja 4% majutusteenuseid kasutanud välisturistide koguarvust. Iirimaa turistide arv majutusettevõtetes kolmekordistus ning Hiina turistide arv kahekordistus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Iirimaalt ja Hiinast saabus kümne kuu kokkuvõttes vastavalt 6000 ja 5000 turisti.
  2011. aasta jaanuarist oktoobrini peatus majutusettevõtetes 780 000 siseturisti. Siseturistide arv on küll väiksem kui 2007. ja 2008. aasta samal perioodil, kui majutusettevõtete teenuseid kasutas üle 800 000 siseturisti. Samas peatus majutusettevõtetes 72 000 siseturisti enam kui 2010. aasta kümne kuu jooksul.
  Oktoobris peatus majutusettevõtetes 213 000 sise- ja välisturisti, mis oli 11% enam kui eelmise aasta samal kuul.
  Külastajatele pakkus teenust 809 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 17 600 tuba ja 39 300 voodikohta. Täidetud oli 44% tubadest ja 35% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 28 eurot ning oli 2010. aasta oktoobriga võrreldes kaks eurot kallim.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.