• Jaga lugu:

  Advokaat: liiga vähe maksupettureid õnnestub paljastada

  Raidla Lejins & Norcous maksunõunik Villy Lopmani arvates pole probleem niivõrd maksupetturite karistuste liigne leebus, kui see, et riigil õnnestub liiga vähe pettureid paljastada ning karistada.

  "Maksupetturite vara laiendatud konfiskeerimine ja ettevõtluskeeld on kahtlemata sammud õiges suunas. Täpsemat hinnangut eelnõule on hetkel raske anda, sest see on veel idee faasis," kommenteeris Lopman.
  Praegu kehtivtest karistustest rääkides ütles Lopman, et probleem ei olegi niivõrd nende liigne leebus, kui see, et liiga vähe pettureid õnnestub riigi poolt paljastada ning karistada. "Ühelt poolt tekitab see karistamatuse tunde rikkujatele ja julgustab neid laiemalt tegutsema ning teisalt paneb surve alla ausad ettevõtjad," lausus Lopman.
  Karistustest ja karistamisest rääkides ei tohiks Lopmani sõnul ära unustada, et maksupettuste suur hulk viitab ka sellele, et tänased maksuseadused ja ka maksuhalduri rutiinid on pettustele liiga vastuvõtlikud. "Karistamine on juba tagajärgedega võitlemine. Karistuste karmistamise kaudu maksuseadusi paremaks ei kirjuta," märkis ta.
  Reedene Äripäev kirjutas sellest, et majanduskuriteod eesotsas maksupettustega on kurjategijatele sageli justkui lahke võidufondiga lotopilet - valgekraedest pettureid karistatakse leebelt ja suur osa nende tekitatud kahjust jääb riigil tagasi saamata. Levinuim karistus maksukuritegude eest on viimasel paaril aastal olnud tingimisi vangistus, mis tähendab, et maksupettur võib kohtumajast minema jalutada, pidades silmas, et kui ta katseajal uue kuriteoga vahele ei jää, pääseb ta karmimast karistusest. Äripäev küsis, kas karistused on Eestis liiga leebed ja kas raskemate maksukuritegude puhul saaks rakendada vara konfiskeerimist.
  Loe pikemalt reedesest Äripäevast, kust leiad ka erinevate majanduskuritegude ja nende karistuste näiteid.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.