Alyona Stadnik • 12 veebruar 2013

1Partner: tehingute arv jäi samaks

1Partner Kinnisvarabüroo OÜ tegevjuhi Martin Vahteri sõnul ei kasvatanud nad eelmisel aastal tehingute arvu.

„Käibe poolest jäid suuremad tehingud ära või lükkusid edasi," selgitas Vahter. "Kui meie ettevõtte käive on üks-kaks miljonit eurot, siis juba 100 000 eurose tehingu edasilükkumine või ärajäämine mõjutab oluliselt meie käivet."

Ta lisas, et näiteks 2011. aastal kasvas tehingute arv 30% võrreldes 2010. aastaga. „Aastad ei ole vennad,“ nentis Vahter. Hetkel on nii, et tehingute arv ei ole võrreldav ei kriisi ega buumiajaga, on täpselt vahepeal.

1Partneril on suur osakaal ka äripindades, nimelt 30%. „Äripindade puhul on suured kontrastid,“ lausus Vahter. 

Rääkides sellest aastast märkis Vahter, et nii nagu igal aastal ennustavad nad ka tänavu 10-20% käibekasvu.

"Äripindade puhul ei kajastu statistikas üürid ja rendid, mis moodustavad ettevõttel umbes 30% ettevõtte äripindadest," lisas Vahter. "Äripindade üürihinnad ei ole buumi ega kriisiaegsel tasemel, vaid on täpselt vahepeal."

Mullu sooritati Eestis 36 176 kinnisvara ostu-müügitehingut, aasta varasemaga võrreldes kasvas tehingute arv 12%. Eelmise aasta tehingute koguväärtus ulatus 1,7 miljardi euroni, mis on 13% suurem kui 2011. aastal, teatas statistikaamet.

Hetkel kuum