Rivo Sarapik • 17. oktoober 2013 kell 10:28

Tabati võimalikud häälteostjad

Keskkriminaalpolitsei pidas eile Paldiskis ja Kiviõlis kinni neli isikut, keda kahtlustatakse häälte ostmises. Lisaks uuritakse üht häälteostmise juhtumit Narva-Jõesuus.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo pidas eile Paldiskis kinni kaks linnavolikogusse kandideerivat inimest, keda kahtlustatakse häälte ostmises. Kahtlustuse kohaselt veensid nad valijaid enda poolt hääletama ja andsid pärast hääletamas käimist igale valijale hüvitise. Häälte ostmise kahtlusega peeti eile kinni ka kaks Kiviõli linnavolikogusse kandideerivat isikut, teatas prokuratuur. 

„Kuna hetkel on tegemist alles kahtlustusega, siis ei pea prokuratuur võimalikuks ütelda, millise erakonna, valimisliidu või üksikkandidaadi kasuks hääli väidetavalt osteti,“ ütles juhtiv riigiprokurör Heili Sepp.

Häälte ostmine on isikule ainelise hüvitise andmine või pakkumine eesmärgiga mõjutada teda mitte teostama oma valimis- või hääletamisõigust või teostama seda teatud valiku kasuks. Karistusseadustiku järgi on häälte ostmise eest süüdi mõistmisel võimalik määrata rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus.

Antud kriminaalasju uurib Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning uurimist juhib Paldiski kriminaalasja puhul Põhja Ringkonnaprokuratuur ja Ida-Virumaa kriminaalasjade puhul Viru Ringkonnaprokuratuur.

 

Hetkel kuum