• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip: autode käibemaksu üle puudus avalik diskussioon

  Autode käibemaksustamise temaatika tuli valitsuse päevakorda väga kiireloomuliselt, sellele ei eelnenud isegi avalikku diskussiooni, nentis peaminister Andrus Ansip täna valitsuse pressikonverentsil.

  "Autode käibemaksu teema pakuti välja, sest täiendavaid rahaallikaid oli vaja. Mingit avalikku debatti ei olnud, sotsiaalpartneritega piisavas mahus läbi ei räägitud. Ega meil väga kindlat tunnet ei olnud, kui selle idee riigikogule edastasime," ütles ta.
  "Samas on ilmselt kõik veendunud, et see on temaatika, millega valitsus peab kindlasti tegelema. Käibemaksupettused on olnud Eestis küllaltki ulatuslikud, iga valitsus ja iga parlamendi koosseis peaks nende teemadega tegelema," sõnas ta. "Teema täielikult päevakorrast maha võtmist pole taotlenud ei riigikogu ega valitsus, sest mõlemad mõistavad selle olulisust."
  Seda, kust leida asendus autode käibemaksu laekumisest plaanitud tuludele, pole riigikogu peaministri sõnul veel suutnud välja mõelda, kuid tegeleb sellega aktiivselt. "Kas see saab olema ainult uute tuluallikate leidmine, kulude kärpimine või kombinatsioon nendest kahest, näeme lähiajal. Eelarve tasakaalu ei ole seaduse järgi lubatud halvata, nii et asendus tuleb leida," sõnas Ansip.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.