Candy Crushi kibe börsidebüüt

Romet Kreek 27. märts 2014, 12:16

Candy Crushi nimelise nutitelefonimängu tootja King Digital Entertainmenti aktsia kukkus eile börsidebüüdis 15,6%, 19 dollarile.

See oli USAs nelja kuu suurima avapäeva kukkumisega börsidebüüt, vahendab Bloomberg.

King ja aktsionärid Apax Partners ja Index Ventures kaasasid aktsiate avaliku pakkumisega 500 miljonit dollarit müües aktsiad 22,50 dollariga tükist.

IPO hinna alusel oli ettevõte väärt 7,1 miljardit dollarit. Börsipäeva lõpuks oli ettevõtte turuväärtus kukkunud 6 miljardile dollarile.

Et aktsia oli suhtarvudelt odavamalt hinnatud juba varem börsil olevatest mängutootjatest Giant Interactive Group ja Zynga, panustasid investorid aktsia hinna järsule tõusule börsile tuleku järel, ütles Sica varahaldusfirmast Jeffrey Sica. Sellele vaatamata vajus aktsia, hoolimata Candy Crushi mängu populaarsusest.

„Paljud lootsid aktsiaga kauplemise alguses saada osa tõusuhoost, kuid seda ei juhtunud,“ ütles Sica. „Kui ikka värava avanedes hoogu ei ole, siis on mõistlik kärpida kiiresti kahjumit.“

Kingi aktsiaid pakuti 2,7kordse 2,62 miljardi dollarise käibe prognoosi alusel, mille tegi Sterne Agee ja Leachi analüütik Arvind Bhatia. Giant Interactive aktsia väärtustase on 6,3kordne 2014. aastaks prognoositud käive Zynga 5,2kordse näidu vastu.

Puzzlemängul Candy Crush on 97 miljonit aktiivset igapäevast kasutajat, seisis IPO prosepektis. Sellest mängust tuleb 78% Kingi käibest, ms tekib virtuaalkaupade ostes nagu täiendavad elud või lisad, mida müüakse hinnaga umbes 1 dollar tükk. Ettevõtte teistel mängudel nagu Farm Heros Saga ja Bubble Witch Sagal on kummalgi vähem kui 20 miljonit igapäevast mängijat.

Apex plaanis aktsiate avaliku pakkumisega müüa umbes 2% ettevõttest, kuhu investeeriti 2005. aastal 28,9 miljonit eurot, mis oli siis väärt 35 mln dollarit. Pakkumiseelselt oli osaluse väärtus 3,25 miljardit dollarit. Lisaks sai ettevõte 266 miljonit dollarit dividende. Apaxi USA põhised investorid teenisid osaliselt realiseerituna Candy Crushi tootja IPO läbi 100kordse kasumi. Europõhised aktsionärid peavad leppima rikkuse 87kordistamisega.

Index Ventures investeeris samal ajal Apexiga 5 miljonit eurot ja see riskikapitali pakkuja teenib börsile viimisest samas suurusjärgus.

Aktsia sümboliks New Yorgi börsil on KING.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2014, 12:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing