Indrek Kald • 2. aprill 2014 kell 11:54

Siim Kallas asendab valimiste ajal Rehni

Siim Kallas asendab Euroopa Komisjonis eurovalimiste ajaks puhkusele siirduvat majandusvolinik Olli Rehni.

Euroopa Komisjoni president Barroso teatas täna, et seitse eurovolinikku kavatsevad kandideerida Euroopa Parlamendi valimistel ning kuus neist jäävad kuni valimisteni komisjoni tööst kõrvale, et aktiivselt osaleda valimiskampaanias.

Barroso on määranud valimistel osalevatele volinikele asendajad perioodiks 19. aprillist kuni 25. maini. Erandiks on majandusvolinik Olli Rehn, kelle ülesanded võtab volinik Siim Kallas üle juba 7. aprillil.

26. mail asuvad kõik volinikud tagasi tööle Euroopa Komisjonis. Need, kes osutuvad valituks europarlamenti, peavad juuni lõpuks volinikuameti maha panema. Komisjoni volinike käitumisjuhendi kohaselt ei saa volinikud valimiskampaanias osalemise ajal töötasu ega tohi kasutada komisjoni töövahendeid ning personali teenuseid.

Euroopa Parlamendi valimiste perioodiks jäävad komisjoni tööst kõrvale järgmised volinikud:• õigus- ja kodakondsusküsimuste eest vastutav asepresident Reding (asendab volinik Hahn);• tööstuse ja ettevõtluse eest vastutav asepresident Tajani (asendab volinik Barnier);• haldusküsimuste eest vastutav asepresident Šefcovic (asendab president Barroso);• majandus- ja rahandusküsimuste eest vastutav asepresident Rehn (asendab asepresident Kallas);• finantsplaneerimise ja eelarvevolinik Lewandowski (asendab volinik Piebalgs);• tarbijapoliitika volinik Mimica (asendab volinik Andor).

Euroopa Parlamendi valimistel kandideerib ka kaubandusvolinik De Gucht, kuid valimiskampaaniat ta ei tee ning on teatanud, et ei asu parlamendis tööle ka juhul, kui ta peaks valituks osutuma. Seepärast jätkab De Gucht praegu tööd komisjonis.

Hetkel kuum